Gaan jullie de Machines de l’île temmen?

Les_Machines-de-l-Ile-Nantes1
Les_Machines-de-l-Ile-Nantes2
 Les_Machines-de-l-Ile-Nantes3
Les_Machines-de-l-Ile-Nantes4
Les_Machines-de-l-Ile-Nantes5
 Les_Machines-de-l-Ile-Nantes6
 Les_Machines-de-l-Ile-Nantes7

Klim op de rug van de gigantische olifant, maak een rondje onder het zeeoppervlak op de Carrousel des Mondes Marins en val van de ene in de andere verbazing in de grote hal met de reuzedieren! In Nantes zijn de verrassende mechanische creaties van de Machines de l’île voor klein én groot geweldig! Je kruipt in de fantasiewereld van Jules Verne en Leonard da Vinci.

De vrolijke beestenboel van de Galerie des Machines

Ze worden langzaam wakker en komen uit hun hol… Kinderen staan versteld, hun mond valt open. Vanuit de Galerie des Machines, een gerenoveerde hal, sluit de 4,5 meter hoge reuzespin de rij. Deze nieuwste creatie kan op haar acht poten lopen en zichzelf in de lucht ophijsen. Dit merkwaardige laboratorium is geopend voor het publiek en gehuisvest in Les Nefs. In dit indrukwekkend gebouw zijn de geweldige Machines de l’Île opgeslagen. Ook een reuzerups en enorme mier wonen hier. En wat denk je van een reiger met een vleugelwijdte van 8 meter? Een eindje verder kan je de tropische serre in, waar nog meer vreemde bewoners huizen…

Tocht op de rug van een 12 meter hoge olifant

Aan de andere kant zie je de ateliers, waar deze meest onwaarschijnlijke schepsels gemaakt worden. Je kan er een kijkje nemen. Hier werd de monumentale olifant gebouwd. Dit pronkstuk van de Machines is 12 meter hoog en weegt 48 ton. Meerdere keren per dag wordt hij uitgelaten en gaat hij aan de wandel op het Eiland van Nantes. Iedere keer mogen 50 gelukkigen mee! Onderweg trompettert hun rijdier en spuit hij water. Zijn nieuwsgierige gasten kunnen binnenin zijn buik het knappe staaltje techniek en de tandwielen bewonderen die ervoor zorgen dat zijn bewegingen verbluffend echt zijn.

Le Carrousel des Mondes Marins: enorme draaimolen met 3 etages

Op het parcours van de wandelende kolos staat de Carrousel des Mondes Marins, een waanzinnige mallemolen van bijna 25 meter hoogte. Op drie etages herbergt hij wonderlijke onderwaterwezens, zoals een robotachtige inktvis, reuzekrab, lichtgevende vis uit de diepzee en een vliegende vis. Wie een ritje wil maken, neemt plaats tussen hun ingewanden of op een boot. Drie minuten duurt een bijzonder rondje. Ondertussen kunnen ouders en andere toeschouwers op de kade van het spektakel genieten. Na deze magische ervaring kan je de bibliotheek in of het café bezoeken. Ook het prototype van de tak van de toekomstige Reigerboom is het zien waard. Binnenkort kan je dit grootse kunstwerk van 35 meter hoogte en met een diameter van 50 meter zien bloeien in het stadscentrum!