Ongewone wijnervaringen: Les Caves étonNantes!

Une des Caves EtonNantes du Vignoble nantais
Une découverte originale du vignoble de Nantes
Dégustation dans une des Caves EtonNantes

Ooit gesmikkeld van een diner in de kelder van een wijnboer? Met je gezin meegeholpen aan de druivenpluk? Genoten van een schattenjacht met picknick op een wijndomein? Van juni tot oktober zijn Les Caves étonNantes de gelegenheid bij uitstek om op een originele manier het wijngebied ten zuiden van Nantes te ontdekken.

Op zoek naar verborgen flessen

Wedden dat je dit nog nooit gedaan hebt! Een wandeltocht met als doel flessen zoeken die verspreid liggen in de wijngaarden. Als je ze vindt, kan je de wijn proeven! Leuk intermezzo: tijdens de lunchpauze verrassen de wijnboeren je met een plattelandspicknick. Op geruite tafelkleedjes geniet je van mooie manden vol lekkernijen uit de streek. Met een goed gevulde buik kan je weer op jacht naar goddelijke wijnschatten. Als afsluiter volgt een rondleiding in de wijnkelder, in gezelschap van de wijnmakers van het Domaine Poiron Dabin dat deze bijzondere belevenis organiseert.

Help mee aan de oogst!

In totaal doen een vijftiental wijnproducenten in het wijngebied ten zuiden van Nantes mee aan Caves étonNantes. Eén daarvan is het Château du Coing dat je uitnodigt om op het water naar zijn domein te komen. Je vertrekt vanuit Vertou, aan boord van het motorbootje Gratitude. Bij het Château-Thébaud trek je je laarzen aan om te helpen bij de druivenpluk en het eerste sap te proeven. Fromenteau heeft een soortgelijke formule bedacht, maar dan speciaal voor gezinnen: samen sap maken en proeven. Voor kinderen is een speciaal parcours in de wijnkelder uitgezet.

Een maaltijd gegrild op hout van wijnstokken

Het Château de la Cassemichère kiest voor een hightechvariant met tablets en interactieve borden, waarmee bezoekers veel leren over de geschiedenis van de plek. Het Domaine Petiteau nodigt je uit om omhoog te klimmen in hun uitkijktoren, die een panoramisch uitzicht biedt op het hele domein. Je kan hun wijnen proeven terwijl je geniet van op wijnstokken gegrilde gerechten. Een andere gastronomische optie is mogelijk op het Domaine Menard Gaborit, waar je sommige avonden profiteert van de kookkunsten van de wijnboerin. Bij Joël en Florence Forgeau kan je aanschuiven voor een heerlijk diner met kaas en wijn. Proost!