10 formidabele ervaringen in Saint-Nazaire!

10 dingen om te zien en te doen in Saint Nazaire - Stedentrip Pays de la Loire

Dormir dans une pêcherie
Airbus Visiteurs devant A380
Visite Chantier naval STX
Ecomusée Salle Expo
Escal'Atlantic
Escal'Atlantic
Festival Les Escales
Plage de Trébézy
Quartier bourgeois de Saint-Nazaire

Ontdek de stad die vroeger ‘klein Bretons Californië’ werd genoemd! De boeiende stad aan zee leer je kennen via 10 leuke belevenissen. Saint-Nazaire heeft een heleboel verrassingen in petto…

1) 1) Slapen in een echte vissershut

Je ziet ze af en toe langs de zee of de monding van de Loire. Kleine houten hutten op hoge palen, voorzien van een groot visnet. Vanaf nu kan je overnachten op deze visplatforms. Slapen met het geluid van de ruisende golven… Wie daar zin in heeft, kan hier natuurlijk ook vis vangen !
www.lapecherie.info

 

2) Je ziet ze af en toe langs de zee of de monding van de Loire. Kleine houten hutten op hoge palen, voorzien van een groot visnet. Vanaf nu kan je overnachten op deze visplatforms. Slapen met het geluid van de ruisende golven… Wie daar zin in heeft, kan hier natuurlijk ook vis vangen

Nieuwsgierig hoe een Airbus A380 wordt gemaakt? Het bedrijf opent de deuren van haar reusachtige hangars. Je bent getuige van de complexe architectuur en precieze assemblage van de enorme onderdelen die samen de superjumbo vormen.
www.saint-nazaire-tourisme.com

 

3) Spanning in een militaire duikboot

Laat je in de romp glijden van de onderzeeër Espadon, die voor anker ligt in de haven van Saint-Nazaire. Je maakt kennis met het dagelijks leven van de zeelieden die in de duikboot werkten en woonden. Bekijk de periscoop en commandobrug, alle hendels en de radiopost, dring door tot de enerverende machinekamer… Het is zelfs mogelijk om te zien hoe het lanceren van een torpedo gebeurt !
www.saint-nazaire-tourisme.com

 

4) Bekijk de maquettes van het Ecomuseum

Wist je dat Saint-Nazaire in de 19e eeuw de grootste bevolkingsgroei in Europa kende? Het Ecomuseum gaat terug naar dit opvallende verleden. Een indrukwekkende collectie maquettes toont hoe de stad, de haven en de beroemde cruiseschepen er vroeger uitzagen…
www.saint-nazaire-tourisme.com

 

5) Ga uit je dak op dit muziekfestival

Een hoogwaardige programmering, decorbouw waar veel aandacht aan is besteed, artistieke performances… Festival Les Escales zit erg in de lift! Het raakt steeds meer bekend en pakt elke keer nog grootser uit! Naast de groepen van wereldmuziek die elk jaar in de line-up staan, hebben eerder Iggy Pop, Dee Dee Bridgewater, Asaf Avidan en Selah Sue al het podium beklommen.
www.festival-les-escales.com

 

6) Genieten in een intieme baai

Een goede tip die de plaatselijke inwoners liever voor zichzelf houden… Weg van de toeristische drukte, onder het douanepad, ligt het ongerepte baaitje van Trébézy. Genesteld in een groene omgeving vind je hier een van de mooiste stranden van Saint-Nazaire.

 

7) Proef de sfeer van de lijnstoomboten van weleer

Uniek in Frankrijk: Escal’Atlantic! Voel de sfeer van de stoomboten van vroeger op 3700 vierkante meter en in 27 gereconstrueerde ruimtes. De hutten, de grandeur van de eetzalen en de bar of de roerige machinekamer… Niets ontbreekt. Mooie interactieve multimediatour en talrijke voorwerpen uit de legendarische schepen.
www.saint-nazaire-tourisme.com

 

8) Flaneren op een gigantische markt

De centrale hal herbergt de grootste markt van Saint-Nazaire. Op dinsdag-, vrijdag- en zondagmorgen is dit een gezellig uitje in het fantastische gebouw uit de jaren 50. Heerlijke producten uit de omgeving zijn te koop. Bezoek ook de palingkraam en de stands van wereldkeukens !

 

9) Het lokale Notting Hill verkennen !

Mooie ornamenten, kleurrijke voorgevels, kleine tuinen… Op een steenworp afstand van zee vind je een wijk met herenhuizen uit de 19e eeuw. De buurt van de Rue Villebois-Mareuil is ontsnapt aan de bombardementen. Bewonder de weelderige villa’s. Je waant je echt in Londen.

 

10) Een glas drinken bij de branding

Bij Saint-Marc ligt het mooie strand waar regisseur Jacques Tati een deel van de film Les Vacances de Monsieur Hulot heeft opgenomen. Hôtel de la Plage diende als decor. Neem plaats op het aantrekkelijke terras dat het hele jaar open is. Een zalige plek voor een goed glas, terwijl je de zon ziet ondergaan!
www.hotel-delaplage.fr