5 x plezier in La Baule!

Le Fondant Baulois
Tropicarium-Bonsai-La-Baule
Villa-Bauloise
Hotel-Le-Royal-La-Baule
Marché couvert de La Baule

De badplaats is trots op haar kuststrook, dikwijls het mooiste strand van Europa genoemd. La Baule heeft echter nog veel meer leuke activiteiten en verrassingen in petto. Hieronder 5 bijzonder aangename dingen om te doen en van te genieten.

1/ Fondant Baulois proeven

La Baule kan je niet verlaten zonder dit tongstrelende taartje te eten. Deze lekkernij is een sublieme mengeling van chocola en karamel met zoute boter. Een verrassende combinatie! Het verrukkelijke gebak heeft ook Parijs veroverd. Het originele recept is geheim, maar goede patissiers komen aardig in de buurt van de echte versie van La Baule. Te proeven in het prachtige winkeltje Le Fondant Baulois, geheel gewijd aan het gewilde chocoladebaksel.

 

2/ Eropuit in het Tropicarium met bonsaiboompjes

Een grote exotische kas waar een verzameling van tropische planten pronkt en een beekje stroomt met honderden schildpadden. Een prachtige tuin van 5000 m² met een groot aantal vogels… Je kan ook een van de Japanse miniboompjes aanschaffen in het Tropicarium. Bonsai wordt hier met veel zorg en liefde omringd.

 

3/ Wegdromen bij hedendaagse villa’s

Als je rondkijkt in de wijk La Baule-les-Pins zie je bewonderingswaardige bouwwerken, waaronder enkele met futuristische lijnen! Het Office de Tourisme heeft een leuke fietstocht van twee uur uitgezet langs een aantal fraaie villa’s. Onderweg laat een kenner je de meest bijzondere en ongewone optrekjes van de badplaats zien.

 

4/ Een drankje in de bar van een luxe hotel

Aan de ene kant een prachtig zicht op het binnenzwembad, aan de andere kant een adembenemend panorama vanaf het terras op de oceaan. De bar van het prestigieuze hotel Le Royal heet Marie-Louise. ’s Zomers worden hier regelmatig intieme concerten gehouden. Geniet voor een paar euro van een heerlijk glas wijn in het mooie decor van leren fauteuils en een vleugelpiano.

 

5/ Geef jezelf een ongelooflijke jam cadeau

Rendez-vous op de centrale markt om bijzondere jam te kopen van Muroise et Compagnie, midden in de wijngaarden rondom Nantes. Ze maken rijke jams, confituren en marmelades van diverse vruchten. De potten vullen ze handmatig met de beste aardbeien van kweker Burban uit La Baule, nadat ze in hun grote koperen ketel hebben geprutteld.