Flaneren in een vissersdorp

Wandeling in Trentemoult vissersdorp - Nantes, Pays de la Loire

Ruelles de Trentemoult
Quais de Trentemoult
Port de Trentemoult
Paimboeuf, situé sur l'estuaire de la Loire

Deze tip is top! Trentemoult, een karaktervol vissersdorp op de oever van de Loire. Er hangt een Boheemse sfeer in dit plaatsje met vrolijk gekleurde huizen, een doolhof van steegjes en exotische planten. De bewoners van Nantes zijn er dol op!

Trentemoult, een kleurrijk vissersdorp!

In het Gare Maritime van Nantes ga je aan boord van de Navibus. Na vijf minuten varen zie je een rij van kleurrijke gebouwen. Op een van de gevels is een oude muurschildering van ‘Petit Beurre Lu’ bewaard gebleven. Daarnaast zie je crêperie ‘La Reine Blanche’. Het pannenkoekenhuis draagt de naam van Jean-Loup Huberts film die hier is gedraaid. Ook hij viel als een blok voor de charmes van Trentemoult. De vissers die hier ooit woonden, gebruikten de verfrestanten van hun boten voor het schilderen van de gepleisterde gevels. Deze traditie is in ere gehouden en geeft het vissersdorp een Boheemse sfeer. Absoluut pittoresk! Je voelt je ver van het drukke stadsleven.

Ideale plek voor een drankje op de oever van de Loire

Als je wandelt door de straatjes zijn de palmen en exotische planten opvallend. Schippers van het dorp hebben ze uit verre oorden meegenomen. De statige huizen van Kaap Hoorn-vaarders omzomen Trentemoult. Op de kades vind je een reeks van bars en restaurants, waar je geniet van visgerechten en zeevruchten of gewoon een lekker glas bestelt op de oever van de Loire. Het hele jaar door worden concerten georganiseerd, regatta’s, rommelmarkten of verkoopdagen van biologische producten… Het plaatsje tegenover Nantes is levendig en toch een baken van rust! Klaar om aan boord te gaan?

Andere vissersplaatsjes in Pays de la Loire

De streek is rijk aan dit soort bijzondere vissersdorpen! Wat verder in de monding ligt Paimbœuf, dat in de 17e eeuw de voorhaven van Nantes was. Ga je de andere kant op, dan kom je in de Maine-et-Loire, in La Patache. Hier lijken schilderachtige huizen tegen de heuvel aangeplakt. In de Vendée is La Chaume de moeite waard. Het ligt aan het kanaal dat in de oceaan uitmondt en is inmiddels deels opgeslokt door Les Sables d’Olonne. Op het eiland Noirmoutier vind je Le Vieil, omgeven door aardappelvelden, de zee en het prachtige bos van La Chaise. Dit dorp oogt fris en fleurig door zijn witte huizen met blauwe luiken.