Zoo van La Flèche, een avontuurlijk dagje uit met het hele gezin

Zoo de la Flèche
Zoo de la Flèche - Safari Lodge
Zoo de la Flèche
Zoo de la Flèche - Safari Lodge

In de Sarthe mag je de dierentuin van La Flèche niet missen! Je beleeft een gezellige dag in dit bijzondere park dat respect voor biodiversiteit combineert met veel plezier voor de bezoekers. Op 18 hectare kun je 160 diersoorten bewonderen. 1500 dieren leven hier zoveel mogelijk in hun natuurlijke leefomgeving.

La Flèche ligt op slechts 45 minuten rijden van Angers of Le Mans en op 2,5 uur van Parijs. Neem een duik in Azië en in koude gebieden, maak kennis met witte tijgers, bezoek het eiland van de lemuren en ga op avontuur in de jungle… Midden in de Sarthe maak je een wereldreis door het dierenrijk!

Kennis van de wildernis is van levensbelang voor behoud en bescherming ervan. Tijdens het bezoek aan de dierentuin worden kinderen en volwassenen zich hier meer bewust van en het zet hen aan het denken. Elke dag worden educatieve activiteiten georganiseerd om veel te leren over de levenswijze van een aantal dieren in het park: zeeleeuwen, olifanten, vogels…

Dierverzorger voor een dag in de zoo van La Flèche

Droomt je kind ervan om dierenverzorger te worden, zoals in de serie “Een seizoen in de zoo” die zorgde voor meer bekendheid van dit dierenpark in Pays de la Loire?

De Zoo van La Flèche biedt de mogelijkheid om 3,5 uur in de huid te kruipen van een dierverzorger. Een ongewoon en boeiend beroep! Tijdens zo’n dag ervaar je wat de dagelijkse werkzaamheden zijn van de verzorgers. Samen met hen steek je de handen uit de mouwen en krijg je veel informatie over de dieren waarmee zij werken. Een uniek kijkje achter de schermen van de Zoo van La Flèche!

Als je reserveert kies je twee favoriete diergroepen waarmee je graag wil kennismaken. Je hebt de keuze uit 6 combinaties:

  • Carnivoren en herbivoren
  • Carnivoren en reptielen
  • Carnivoren en primaten
  • Carnivoren en vogels
  • Primaten en herbivoren
  • Primaten en vogels

Elke sessie is uniek: de verzorgers stellen een programma op maat samen, naargelang de behoeften van de dieren!

Goed om te weten: deze activiteit is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Om veiligheidsredenen is het verplicht dat kinderen van 8 tot en met 14 jaar deelnemen onder begeleiding van een betalende volwassene. Per sessie mag een betalende volwassene maximaal 3 kinderen begeleiden. Elke sessie bestaat uit een groepje van 4 personen en een begeleider. Als je een kaartje koopt voor de activiteit “Verzorger voor een dag” is toegang tot de Zoo van La Flèche inbegrepen.

Met je gezin overnachten in een Safari Lodge

Na een dag bij de dieren verwen je je hele gezin extra met een uitzonderlijke nacht in een fantastische omgeving: een lodge midden in de zoo! Je kunt kiezen uit knusse accommodaties in diverse werelden en sferen. Wat een bijzondere ervaring is het om te slapen naast lemuren, Afrikaanse leeuwen, tijgers uit Sumatra of Arctische wolven…

Je verblijft in een hoogwaardige lodge met een thema. Een mooie mix van modern comfort en een sfeervolle inrichting waaraan veel zorg is besteed. Elke lodge beschikt over grote panoramische ramen. Je staat oog in oog met prachtige wilde dieren. Magisch en uniek!

Om nog langer te genieten van deze bijzondere ervaring mag je de zoo een uur bezoeken na sluiting en voor opening van het park, na je nacht in de lodge. Wat een voorrecht om op een heel andere manier de dieren te kunnen observeren!

Je dag begint goed met een ontbijt in de lodge. Daarna nodigen de begeleiders je uit voor een kennismaking met de iconische diersoorten van het park. Je steekt veel op over de levenswijze van deze dieren en de missie van een dierentuin. Vervolgens neem je het pad naar Nosy Komba, het lemureneiland. Hier mag je meehelpen met voeren van de lemuren, een agressieve apensoort die alleen voorkomt op het eiland Madagascar.

Na deze leuke ervaring in de Zoo van La Flèche heb je zin om nog meer van de Sarthe te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor een bezoek aan het kasteel van Le Lude en de Apothicairerie van Baugé, een voormalig ziekenhuis met een oude apotheek.

Meer lezen

SAFARI LODGE - ZOO DE LA FLECHE

Depuis 2013, Le Zoo de La Flèche propose à ses visiteurs de séjourner au sein du parc, en tête à tête avec les animaux sauvages.
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Les Gauletteries, een verrassend wijndomein!

Kenners uit de hele wereld prijzen deze wijnen Hoe kon deze wijn uiteindelijk op de tafel van het Elysée en bij een T
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Eropuit in de Alpes Mancelles

Alpes Mancelles, klein Zwitserland in de Sarthe Water kletst tegen de rotsen, onder het toeziend oog van kalksteenfor
Meer informatie gebruiksaanwijzing

De Mont des Avaloirs, Everest van het Westen!

1) Voor het uitzicht vanaf de uitkijktoren! Op de berg van Les Avaloirs staat een ultramoderne uitkijktoren met een h
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Favoriet: Vallei van de Loir op de fiets

De Vallei van de Loir is een van die ongerepte plekjes die je eigenlijk graag voor jezelf wil houden.
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Louez un bateau sans permis pour une totale déconnexion

Rien de plus simple que de louer un bateau pour une expérience de navigation fluviale en famille : choisissez le modèle de bate
Meer informatie gebruiksaanwijzing

24 uur van Le Mans

10.30 uur: winkelen bij de kampioen van de rillette Wil je de beroemde rillette van Le Mans kopen, dan moet je
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Backstage bij de 24 uur van Le Mans!

De geheimen van het circuit van de 24 uur van Le Mans Eerst ga je naar een gedeelte waar het grote publiek normaal ge
Meer informatie gebruiksaanwijzing