Backstage bij de 24 uur van Le Mans!

24 Heures du Mans - Photo Ville du Mans-G. Moussé
Circuit des 24 Heures du Mans
Musée des 24 Heures du Mans
Musée des 24 Heures du Mans
Course - Photo Ville du Mans-G. Moussé

Dankzij een compleet privébezoek leer je de geheimen kennen van het befaamde circuit van de 24 uur van Le Mans. Je bezoekt het podium, de paddocks, pitstops, perszaal en VIP-ruimtes! Daarna kan je je ontdekkingstocht voortzetten in het museum.

De geheimen van het circuit van de 24 uur van Le Mans

Eerst ga je naar een gedeelte waar het grote publiek normaal gesproken niet mag komen. De technische galerij is een geheime passage onder de racebaan. Deze doorgang is bestemd voor officials en journalisten, om zo snel mogelijk beide delen van het circuit van de 24 uur van Le Mans te bereiken. Je bent in het epicentrum, waar de gids veel anekdotes vertelt! Hij leidt je van de ene naar de andere verrassing. Het bijzondere bezoek wordt georganiseerd door de Automobile Club de l’Ouest. Elke woensdag- en zaterdagmiddag kan je deelnemen. Bij hun officiële winkel kan je van tevoren reserveren…

Dring door tot de plekken die gesloten zijn voor het publiek

Op het programma staat ook een kijkje op het mythische podium, aan de zijkant van het legendarische rechte stuk waar de aankomst is. Je kan er zelfs opklimmen! Even verder volgt een bezichtiging van de paddocks, waar technici en ingenieurs tijdens de wedstrijd rondrennen. Dan kom je bij de pitstops, waar de banden in enkele seconden verwisseld worden. Je hebt toegang tot het panoramaterras dat het mooiste uitzicht biedt over het circuit, de VIP-ruimtes, het restaurant voor de officials, de perszaal… Een individueel bezoek is ook mogelijk.

Geniet verder in het museum van de 24 uur van Le Mans

Kan je er als liefhebber niet genoeg van krijgen, bezoek dan het museum van de 24 uur van Le Mans, dicht bij de hoofdingang. Het toont een verzameling van meer dan honderd bolides. Je neemt een duik in de geschiedenis van de beroemde race in de Sarthe en ziet tal van sportwagens en oldtimers. Je kunt je vergapen aan diverse verzamelvoorwerpen, films, foto’s en een grote maquette van het circuit. Klaar voor vertrek?