Fietsen in de wijnkelders van Bouvet-Ladubay!

Cave_Bouvet-Ladubay
Caves-a-Velo_Bouvet-Ladubay2
Caves-a-Velo_Bouvet-Ladubay3

Wist je dat het mogelijk is om in Saumur door de uitgehouwen kalksteengangen van Bouvet-Ladubay te fietsen? Deze heel bijzondere ervaring beleef je bij de beroemde producent van bubbelwijnen… Mooie verrassingen onder het toeziend oog van de verborgen kathedraal.

Een rit van twee kilometer op een retrofiets

Stap op je retrofiets en doe je licht aan. Rijd door een wirwar van gangen en galerijen, die in de rotsen en helling zijn uitgegraven. De verbazingwekkende kelders van Bouvet-Ladubay bevinden zich tot veertig meter onder de grond. Hun hoogte varieert van twee tot vijftien meter. De geur van het gesteente vermengt zich met die van eikenhouten vaten. Tijdens een twee kilometer lange fietstocht van anderhalf uur, voel je de rijke geschiedenis van deze plek. De totale lengte van het gangenstelsel is acht kilometer.

Een verborgen kathedraal in de kelders!

Je fietst in het halfdonker, de straal van je voorlicht wijst je de weg. Ineens trekt een vreemde vorm je aandacht. Een enorme stenen pilaar doemt voor je op. Het lijkt een overblijfsel van een monument. Je stopt en bekijkt het van dichtbij. De zuil is inderdaad uit de rotsen gehouwen! Kunstenaar Philippe Cormand heeft langs de route, delen van een verborgen kathedraal gecreëerd. Op één plek zelfs versterkt met klank- en lichteffecten. Hier word je herinnerd aan het feit dat talloze monumenten en bouwwerken in Frankrijk uit tufsteen zijn opgetrokken.

Proef na afloop vier verschillende wijnen

Je bent in het goede gezelschap van een gids die uitleg geeft. Hij vertelt over de wijnkelders en het maken van wijn, het rijpen in eikenhouten vaten, de verschillende methoden om het bezinksel uit de flessen te verwijderen, de dosering, het kurken… Als gezellige afsluiter volgt een proeverij van vier diverse wijnen. Lang leve het eindproduct! Na deze fietstocht smaakt de wijn heerlijk.

BONUS

Andere curiositeiten

Na de bijzondere excursie door de wijnkelders van Bouvet-Ladubay wachten je nog meer verrassingen! Andere fantastische vertrekken mag je bezoeken. Mis het kantoor van Etienne Bouvet niet, de oprichter van het merk in 1851. Bewonder de zaal met de archieven en de bibliotheek uit de 19e eeuw, die een collectie van 5000 oude etiketten herbergt. Ook heel leuk is het kleine theater Bouvet-Ladubay. Het dateert uit 1904 en is in Italiaanse stijl ingericht. Ongeveer 150 personen kunnen hier nog altijd genieten van voorstellingen. Daarnaast is een centrum met hedendaagse kunst, waar het hele jaar door tentoonstellingen plaatsvinden.

 

 

 

Meer lezen

Ontdek de gigantische kunstwerken van het wijndomein Ackerman!

Als een ruimtevaartuig dat geland is in de kelders van Ackerman Je zal je ogen wijd opensp
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Saumur, ongewone musea!

Museum van de motor Dit museum is uniek in Frankrijk!
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Kennismaking met La Loire à Vélo

Loire à Vélo, 230 km aangelegde paden Een elegante en unieke combinatie van wit tufsteen, blauwe leidaken en het kast
Meer informatie gebruiksaanwijzing