Ontdek de gigantische kunstwerken van het wijndomein Ackerman!

Ackerman-esposition-Vincent Mauger
Ackerman-exposition-Julien Salaud1
Ackerman-exposition-Julien Salaud2
Ackerman-exposition-Julien Salaud3

Als je in de buurt van Saumur bent, mag je een rondleiding in het wijnhuis Ackerman niet overslaan. Hier zie je twee monumentale kunstwerken: het ene ontrolt een grote verlichte ‘Hemelse Rivier’ langs de wanden, het andere lijkt op een negen meter hoge UFO in een stenen galerij…

Als een ruimtevaartuig dat geland is in de kelders van Ackerman

Je zal je ogen wijd opensperren, want in het wijnhuis Ackerman ga je ondergronds! Na een bezoek aan de ruimte met reclameaffiches van het huis, kom je in het grottenstelsel van de wijnproducent. De galerijen zijn uitgegraven in het tufsteen. Ineens verschijnt moderne kunst! Je loopt door en enkele meters verderop schrik je... Een enorme bol van negen meter hoogte troont hier. Is het een gestrande UFO?

Een veelzijdig kunstwerk!

Als een ontdekkingsreiziger benader je langzaam het Synthetische Monument, een creatie van beeldend kunstenaar Vincent Mauger. Hij heeft gekleurde kratten gestapeld. Ze lijken op de kistjes die gebruikt worden bij de druivenpluk. Al snel merk je dat de indrukwekkende structuur verschillende gezichten aanneemt, naargelang de invalshoek. Je ontdekt alle facetten van het kunstwerk als je eromheen loopt en wat afstand neemt. Ineens hoor je kreten van vervoering in de verte… Wat is daar te zien?

Een hemelse rivier stroomt langs 45 kilometer katoendraad

Je komt in de volgende galerij en bent weer verbijsterd... De grot herbergt een ongelooflijke stortregen die zachtjes straalt in het donker. Je krijgt de indruk dat hij langs de rotswanden stroomt… Dit kunstwerk is bedacht door Julien Salaud. Hij heeft 45 kilometer draad gespannen langs 65.000 spijkers om zijn Fleuve Céleste te maken! Het intense blauwe licht, de atmosfeer in de grotten en de stilte zorgen voor een bijzonder beeld. 60 meter rotswand is bedekt met kantwerk dat mythologische personages toont, prachtige dieren, feeërieke flora en abstracte vormen. Ook dit ontwerp is zo speciaal dat je bij elke stap nieuwe elementen waarneemt. Wedden dat je hier lang rondhangt om dit onwaarschijnlijke landschap te bewonderen? Echt sprookjesachtig!

Meer lezen

Fietsen in de wijnkelders van Bouvet-Ladubay!

Een rit van twee kilometer op een retrofiets Stap op je retrofiets en doe je licht aan.
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Saumur, ongewone musea!

Museum van de motor Dit museum is uniek in Frankrijk!
Meer informatie gebruiksaanwijzing