Onze beste gastronomische sterrenrestaurants

Restaurant Lait Thym Sel
Restaurant LuluRouget
La Table du Boisniard
Anne de Bretagne
Restaurant Lait Thym Sel
Restaurant LuluRouget

In de editie 2020 van de beroemde Guide Michelin, een nieuwe ster schijnt in Pays de la Loire : La Table du Boisniard à Chambretaud krijgt zijn eerste ster. In totaal telt de Atlantische Loirestreek 19 sterrenrestaurants!

Ook heerlijk eten en drinken hoort bij een vakantie! Tijdens een verblijf kan je je smaakpapillen laten verwennen met delicatessen. Fijnproevers komen heel graag naar de Atlantische Loirestreek voor haar geraffineerde gerechten met uitzonderlijke streekproducten. In 2020 hebben 19 restaurants een eerste of tweede ster in de Michelingids behouden of gekregen. Genoeg gelegenheden om je culinaire wensen te vervullen in Angers, Nantes, Saumur, Noirmoutier of Le Mans.

Een nieuw sterrenrestaurant in de Vendée : La Table du Boisniard

Aan de Table du Boisniard heeft Valentin Morice net zijn eerste Michelin-ster op 26 jarige leeftijd gekregen. Hij zal u verbazen met zijn innovatieve keuken, die hij de afgelopen 4 jaar met passie heeft voorbereid aan de Table du Boisniard. Genesteld in het hart van het Château du Boisniard-domein, ligt dit gastronomische sterrenrestaurant op 5 minuten van de Puy du Fou, 15 minuten van Cholet en 1 uur van Angers.

De creatieve en verfijnde keuken bestaat uit lokale producten en biologische wijnen die door de sommelier zijn geselecteerd. Zijn handtekeningenschotel? Bretonse langoustine, selderij ravioli, dennenboom en romige extractie.

Bevestiging van zijn ster in Nantes voor het restaurant "LuluRouget"

Op een steenworp afstand van de Machines de l’île in Nantes werd een eerste ster binnengehaald door chef Ludovic Pouzelgues. Dit restaurant in Nantes is dus het tweede in de Stad van de Hertogen van Bretagne dat een plaats heeft verdiend in de fameuze gastronomische gids met internationale bekendheid.

"LuluRouget" herken je al van ver. De gedurfde architectuur - glazen kubus met een mix van beton en hout - is een perfecte parel voor zijn moderne keuken. Het menu "Les yeux fermés" bestaat uit een 3- of 4-gangenlunch en een 4- of 5-gangendiner. Deze uitnodiging voor een mysterieuze culinaire reis heeft gezorgd voor zijn bekendheid. De verleiding van zijn ongelooflijke "Petit Lulu au parmesan" kun je niet weerstaan.

"Lait Thym Sel" in Angers, een eerste ster vernieuwd

Wat een culinaire prestatie van chef-kok Gaëtan Morvan uit Angers en zijn partner en gastvrouw Fanny Gardier die de zaal bestiert! Ze hebben hun eerste ster verdiend voor het restaurant dat ze samen leiden, aangemoedigd door hun passie voor goede producten en een verfijnde keuken. Het concept is eenvoudig en fascinerend. "Lait Thym Sel" serveert een uniek proeverijmenu dat bestaat uit 7 gerechten. Twee maal per week wisselt het menu. Als je je tafel reserveert kun je aangeven wat je niet lekker vindt of niet kunt eten… Laat je ter plaatse verrassen door de chef.

Hij werkt samen met kleine lokale producenten en bereidt creatieve gerechten die ontzettend lekker zijn. Hij tilt de ingrediënten naar een hoger niveau zonder dat de natuurlijke smaak verloren gaat. In de levendige wijk La Doutre in Angers is restaurant "Lait Thym Sel" een intiem gastronomisch adres dat erg gewild is omwille van zijn geraffineerde en originele keuken. Goed om te weten: het restaurant is alleen ’s avonds open voor het diner.

Alle sterrenrestaurants met vermelding in de Guide Michelin in de Atlantische Loirestreek

Overal in de Atlantische Loirestreek vind je uitstekende gastronomische keukens. Elke chef-kok wil met veel liefde en passie koken met producten van eigen bodem. Die creativiteit en verfijning zie je terug op je bord.

Sterrenrestaurants in de Loire-Atlantique

Sterrenrestaurants in de Maine-et-Loire

Sterrenrestaurant in de Mayenne

Sterrenrestaurants in de Sarthe

Sterrenrestaurants in de Vendée

Meer lezen

RESTAURANT J.M. PEROCHON

In een volledig gerenoveerde sfeer gewijd aan de oceaan, zal Jean-Marc Perochon 1* Michelin, u laten kennismaken met een gejodeerd
Meer informatie gebruiksaanwijzing

RESTAURANT LA ROBE

Pascal Chaudoy en Xavier Giraudet heten u welkom in hun smaakvol ingerichte restaurant om te genieten van een traditionele en crea
Meer informatie gebruiksaanwijzing

RESTAURANT LES GENETS

Ideaal gelegen tussen Les Sables d'Olonne en St Gilles Croix de Vie, verwelkomen Amélie en Nicolas Coutand je sinds maart 2014 in
Meer informatie gebruiksaanwijzing

LA TABLE DU BOISNIARD

La Table du Boisniard, gelegen op het prachtige landgoed van het gelijknamige kasteel, is bekroond met 1 ster in de Michelin-gids
Meer informatie gebruiksaanwijzing