Dring binnen in de onderzeeër Espadon!

De Espadon, Onderzeeër Saint Nazaire - Familiebezoek

Sous-Marin Espadon- Saint-Nazaire
Sous-Marin Espadon- Saint-Nazaire
Sous-marin Espadon - Saint-Nazaire
Sous-marin Espadon - Saint-Nazaire
Sous-marin Espadon - Saint-Nazaire
Sous-marin Espadon - Saint-Nazaire

Trakteer jezelf op een spannende onderzeese beleving in de buik van de Espadon. Een echte militaire duikboot die aangemeerd ligt in de haven van Saint-Nazaire… Een zeemonster dat intact is gebleven. Aan boord krijg je kippenvel. Je hebt het gevoel dat de bemanning net heeft aangelegd!

De onderzeeër Espadon drijft nog altijd in de haven van Saint-Nazaire

Daar ligt hij, dobberend in de schaduw van de dikke betonnen muren, in de versterkte sluis van de haven van Saint-Nazaire. Het lange zwarte silhouet van de militaire onderzeeboot uit de jaren 60 ligt verstopt. Met een audiogids kom je binnen in de donkere massa via een steile trap, voor een bezoek van een halfuur tussen de wijzerplaten, machines en hefbomen.

Een reuzengevaarte dat 17 keer de omtrek van de wereld heeft afgelegd!

Aan boord moet je je soms kleinmaken in smalle passages en heel kleine ruimtes. Moeilijk voor te stellen dat 67 personen hier konden leven, bij toerbeurt in de smalle kooien moesten slapen en douchen met koud zeewater. De kolos van 78 meter heeft in alle wereldzeeën gevaren, zelfs onder het drijfijs van de poolcirkel. In totaal reisde hij 360.547 zeemijlen, 17 keer rond de wereld!

Je inleven in het dagelijks leven van de bemanning

Ongeveer in het midden getuigt de post van de gouden oren; het ongelooflijke talent van de bemanningsleden die hier met detectiehelmen op hun hoofd elk geluid konden onderscheiden. Van een schip aan het oppervlak tot een ijsberg die in tweeën breekt of een school van duizenden garnalen die tegen de romp kloppen. Je hoort allerlei geluiden die je helemaal onderdompelen in het leven aan boord. Je waant je op missie om de zee te bewaken, de oceaan te ontdekken of op manœuvretraining. Beleef ook de spanning van de ondraaglijke warmte in de machinekamer, de afwisseling van rood en wit licht om dag en nacht na te bootsen, de simulatie van een torpedolancering… Klaar om in te schepen?

De onderzeeër Espadon