Bijzondere dieren in de Spaycific’Zoo!

Spaycific_Zoo1
Spaycific_Zoo2
Spaycific_Zoo3

In de Spaycific’Zoo kan je zeldzame dieren zien en beesten die in weinig dierentuinen leven. Zoek direct contact met sommige soorten en geniet met je kinderen van diverse spelletjes. Een verfrissende plek in Spay voor een nieuwe belevenis in de Sarthe…

Dieren die je elders niet ziet

Al een harig gordeldier in het echt gezien? Een schildpad met een zacht pantser? Mieren uit Zuid-Amerika die paddenstoelen kunnen kweken? Een ark van Noë vol zeldzame dieren kan je verwachten in Spaycific’Zoo. Een groot aantal van de 170 soorten is uniek. “Je kan ook blauwe leguanen observeren, stekelvarkens uit de Filippijnen, dingo’s uit Australië, voskoesoes en de Geoffry’s kat, die lijkt op een kleine tijger!” vertelt Emmanuel Le Monnier, directeur van de zoo.

Kom zo dicht mogelijk bij de dieren in Spaycific’Zoo

Het wordt nog leuker, want bezoekers kunnen op het terrein van zes hectare de dieren van heel dichtbij bekijken. Je kan in de Afrikaanse volière van 2500 m² oog in oog staan met een immense witte pelikaan of met de wevers en parkieten, die uit je hand mogen eten. Als je geluk hebt, mag je naar binnen in de kooien van de gibbonapen, de lemuren of de wallaby’s, om hen te voeren. “Kinderen worden zelfs uitgenodigd om in een hol te sluipen. Of ze kunnen hun hoofd in een bel van plexiglas stoppen in het mooie verblijf van de dwergmangoesten. Wat is het reuzespannend om door de duistere tunnel van de vleermuizen te lopen…”.

Spelletjes en animatie op het parcours

Dieren ontmoeten, wissel je af met meedoen aan leerzame activiteiten die her en der gecreëerd zijn in het park. Leuk voor het hele gezin! Enthousiaste animatoren houden van de interactie met het publiek. Gevarieerde spelletjes en interactieve borden zorgen voor veel vertier in deze groene oase. Je kan je vergelijken met dieren door vinnen of stelten aan te trekken, deel te nemen aan een quiz of een hengel uit te gooien. En dan zijn er nog de marionettenspektakels! Een mooie bestemming voor een hele dag of een middag…

www.spaycificzoo.com

 

Zoodéfis, speels indoor complex

Sinds 2016 is hier ook Zoodéfis gevestigd, een overdekte ruimte van 800 m² voor volwassenen en tieners! Met een team doe je een tiental proeven en testen in 1,5 tot 2 uur tijd. Deelnemers wagen zich bijvoorbeeld op een parcours met vleermuizen. Om hier veilig doorheen te komen, leer je vertrouwen op je gehoor. Je probeert ook dierengeluiden te herkennen. Je angsten en fobieën de baas blijven, leer je in Zoophobia, waar je aanwijzingen zoekt op een circuit dat bezaaid is met hinderlagen en vallen. Heerlijk op een regenachtige dag!

www.zoodefis.com