Op bezoek bij Thierry Michon, topwijnbouwer!

Domaine_StNicolas_ThierryMichon_1
Domaine_StNicolas_ThierryMichon_2
Domaine_StNicolas_ThierryMichon_3

In de Vendée kan je binnendringen in het hol van de leeuw, in dit geval van een wereldbekende wijnboer. Leer de kneepjes van het vak en ontrafel zijn geheimen… Natuurlijk sla je wat flessen in voor thuis. Ze paraderen op de beste tafels van de aardbol! Een uitstapje bij Île d’Olonne… Van harte welkom op Domaine Saint-Nicolas van de meesterlijke Thierry Michon…

Uitzonderlijke wijnen in het Pays de Brem !

In Denemarken is een exquise keuken al vier keer bekroond met de titel beste restaurant ter wereld. Het is restaurant Noma, bekend voor zijn culinaire hoogstandjes. De werkelijk excellente smaken worden begeleid door wijn uit dit hoekje van de Vendée… Van dit goddelijke wijndomein! Genesteld op de kruising van de Atlantische Oceaan, bos en voormalige zoutpannen vind je Domaine Saint-Nicolas van Thierry Michon. De ligging is ideaal! Veel zonuren in combinatie met de rijke bodem geeft veel body aan de verrassende wijn met een adembenemende smaak, puurheid en elegantie. De witte wijnen hebben een verbazend zoutachtig vleugje bij de afdronk !

Een wijnmaker die meester is in biodynamiek

Deze Brem-wijn heeft veel te danken aan het harde werk van de eigenaar. Als uitstekend beoefenaar van het wijnbouwersvak zweert hij alleen bij zijn biodynamiek, een biodynamische cultuurmethode. In plaats van chemische middelen in te zetten, geeft hij de voorkeur aan natuurlijke elementen, houdt hij rekening met de maancyclus en pleit hij voor ploegen door een trekpaard. Vakkundig gecontroleerde wijnbereiding maakt het monnikenwerk af.

Rechtsreeks wijn inslaan bij Domaine Saint-Nicolas

De goddelijke nectar wordt geleverd aan een zestigtal restaurants met Michelinsterren. De kopers komen zelfs uit Japan, de Verenigde Staten en Scandinavië. Als toeristen het domein bezoeken, voelen ze zich meteen bevoorrecht...Je kan jezelf verwennen met lekkere flesjes van € 12,- tot € 22,-. Of kies voor een van de crus, favorieten van de grootste chefs! Topwijnen !

Domaine Saint-Nicolas