Eet in de wijngaarden aan La Table de la Bergerie!

Domaine de la Bergerie

Het ongelooflijke restaurant La Table de la Bergerie weet wijn en spijs op een intieme manier te verenigen, te midden van een wijndomein. David Guitton is een briljant chef-kok. Dit is zijn bijzondere initiatief…

La Table de la Bergerie, geboren uit een liefdesgeschiedenis!

Hoe het allemaal begon, lijkt op een romantische film. Dit is het verhaal van een jonge kok die in de schoolbanken van het hotellyceum verliefd wordt op de dochter van een wijnbouwer. Samen zwerven ze over de hele wereld. Hij komt terug om met haar het restaurant van hun dromen te openen… Op het landgoed van het wijnbedrijf dat de ouders van zijn liefje runnen. Een mooi happy end, maar de gok die Anne en David Guitton maakten, was eigenlijk gekkenwerk.

De wijnen van het Domaine de la Bergerie vergezellen de gerechten

Op deze prachtige locatie tussen de wijnranken staat Monsieur achter het gasfornuis, terwijl Madame de klanten voorziet van Anjou, Savennières, Coteaux du Layon, Cabernet, Rosé de Loire… Alle wijnen komen natuurlijk van de familiegrond. Hun stulpje heeft een dertigtal plaatsen voor fijnproevers uit de omgeving en lekkerbekken die van verder komen. David Guitton heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd en keukens bestierd in de Verenigde Staten, Zwitserland, Londen en Monaco, onder andere onder de vleugels van Alain Ducasse en Joël Robuchon.

Een gastronomische en verfijnde keuken

Zijn subtiele en inspirerende gangen smaken verrukkelijk. De borden zijn echte schilderijtjes. Het culinaire feest kan beginnen met artisjokken, geëscorteerd door boekweittoast en de overheerlijke Spaanse ham Paleta Puro Iberico. Dan volgt de vis van de dag, geserveerd met tuinbonen, krieltjes en spek van Colonata of gerijpt rasrundvlees met een handjevol cantharellen en een plukje dragon. Het toetje volgt: brownie met pecannoten, geflankeerd met een whiskycrème en vanillecappuccino of een trots aardbeientaartje met witte chocolade. Alles wat verrukkelijk!

La Table de la Bergerie

 

 

Meer lezen

Wijngebieden en wijntoerisme

Met meer dan 40.000 ha wijngaarden, waar alle facetten van de grote wijnen tot uiting komen, is het wijngebied van Pays de la
Meer informatie gebruiksaanwijzing