Domaine aux Moines, de vrouwelijke wijngaard!

Domaine-aux-Moines2
Domaine-aux-Moines1
Domaine-aux-Moines3
Domaine-aux-Moines4

Vlakbij Angers produceren Monique en Tessa Laroche, met vrouwelijke fijngevoeligheid, heerlijke witte wijnen. De goddelijke nectar is uniek en paradeert op de wijnkaart van verschillende bekende Parijse restaurants. Moeder en dochter ontvangen graag gasten in hun paradijsje in Savennières…

Domaine aux Moines ligt op een rotsformatie

Achter het imposante groene hek staat een statig zalmkleurig landhuis uit de 18e eeuw. Het lijkt op een kasteeltje. Rondom de elegante woning liggen de wijnranken die goed groeien op een mengeling van kalkgrond en vulkanisch gesteente. “Wij bevinden ons op een rotsformatie” zegt Tessa Laroche. “Kijk, het is hier echt buitengewoon, je kan zelfs de Loire zien, het mooie dorpje Béhuard en de wijngaarden van de Coteaux du Layon… »

Witte wijnen geroemd door de grootste chefs

Deze rustige plek profiteert met name van de uitstekende ligging. Hierdoor is het mogelijk om uitzonderlijke biodynamische witte wijnen te maken, die door topchefs in Parijs worden aangeraden. Alain Passard in Arpège, Guy Savoy in Monnaie de Paris, Yannick Alléno in Pavillon Ledoyen… Sorry voor de mannen, maar… Is het de vrouwelijke touch die deze Savennières en Anjou Village hun onvergelijkbare sierlijke mineraliteit (die Fransen ‘goût de terroir’ noemen) en sierlijkheid geeft? “Ik denk dat wij een andere sensibiliteit hebben dan mannen” zegt Tessa Laroche..

Bezoek het domein in Savennières

Om je hiervan te overtuigen is een ontmoeting met deze twee gepassioneerde dames een aanrader. Zij leiden je met alle liefde rond. Je kan met moeder of dochter door de wijngaarden laveren. Als traktatie krijg je na afloop een proeverij. Een extra bonus is een wandeling door hun prachtige Franse tuin, met zorg onderhouden door het tweetal. Een tip: neem een fles van het domein mee om thuis na te genieten. Ook in de driesterrenrestaurants van de Franse hoofdstad worden ze geserveerd!

www.domaine-aux-moines.com