Bijzondere wijnevenementen!

Vignes Vins et Randos en Vallée du Loir
Vignes Vins et Randos dans le Jasnières

Events in het teken van Bacchus in Pays de la Loire, de wijnstreek bij uitstek. Op het programma staan bijzondere proeverijen, tochten door de wijngaarden, maaltijden, spektakels, wijnworkshops…

Les caves étonNantes – juni tot oktober (Loire-Atlantique)

De wijngaarden ten zuiden van Nantes laten zich van een andere kant zien, dankzij verschillende initiatieven van een vijftiental wijnboeren: schattenjacht in de wijngaarden, dineren in een wijnkelder, druivenplukworkshop voor gezinnen, een domein ontdekken met digitale hulp… Een reeks van verrassende activiteiten, andere dan je gewend bent.

 

Les Grandes Tablées van Saumur-Champigny – augustus (Maine-et-Loire)

Elk jaar dekt Saumur in totaal twee kilometer tafels op de Place de la République. Voor twee indrukwekkende diners zijn 6000 lekkerbekken van harte welkom. Ze smikkelen van traditionele gerechten met lokale producten. Om alles weg te spoelen vloeien plaatselijke wijnen rijkelijk, onder het genot van live muziek door zorgvuldig geselecteerde artiesten.

 

Vignes Vins Randos – september (Loire-Atlantique en Maine-et-Loire)

In de omgeving van Nantes, Angers en Saumur wandel je op het prachtige platteland tussen de wijnranken van de Vallée de la Loire. Je hebt de keuze uit een vijftiental tochten met wijnproeverijen en plaatselijke lekkernijen. Wordt het een tocht van 3 uur onder begeleiding van een passievolle wijnbouwer of wil je 2 uur wandelen met het hele gezin? Onderweg en aan het einde van de route kan je gezellig eten en drinken, genieten van ludieke of artistieke activiteiten en muziek.

 

Festivini – september (Maine-et-Loire)

Saumur viert een week lang feest ter ere van Bacchus’ goddelijke drank. Een breed scala aan activiteiten siert het programma. Een greep: paardenkartochten, te paard, op de fiets of te voet tussen de wijngaarden, een markt met wijnen uit de Loirestreek, discussies over wijnen, workshops, proeverijen, de Foulées du Saumur-Champigny (loopwedstrijden), een groots diner en andere leuke spektakels.

 

Les Muscadétours – oktober (Loire-Atlantique)

Dit grandioze evenement in het wijngebied van Nantes staat in het teken van wijnbouw, gastronomie, erfgoed en cultuur! Wat kan je verwachten? Proeverijen, maaltijden, concerten, exposities en uitstapjes tussen de wijngaarden. Hoogtepunt is de dag van Les Agapes. Veel bekende chef-koks, (banket)bakkers en kaasmakers komen samen op een idyllische plek. Ze serveren heerlijke lekkernijen vergezeld van plaatselijke wijnen