Rendez-vous de l’Erdre, watersport en muziek!

RDV_Erdre2
RDV_Erdre1

Een gratis jazzfestival, gecombineerd met een reünie van uitzonderlijke boten? Dat is het concept van Rendez-vous de l’Erdre, dat elk jaar in Nantes en enkele omliggende gemeenten wordt georganiseerd. 3 goede redenen om dit unieke evenement in Frankrijk te bezoeken.

1 - Omdat het concept té gek is!

Vier dagen lang glijdt een vloot van meer dan 150 vaartuigen over de Erdre. Op het water bewonder je de drijvende parade en ook op de oevers van de rivier staan enkele podia! François 1 vond de Erdre ‘de mooiste rivier van Frankrijk’. Jazzmuzikanten en bands van dit genre geven concerten. Het festival betekent voor Nantes en omgeving vier dagen feest. De botenprocessie start in Nort-sur-Erdre, waar de haven schitterend verlicht is voor de opening, en zet via Sucé-sur-Erdre koers naar Nantes.

2 - Omdat het event 100% gratis is

Rendez-vous de l’Erdre is het enige gratis jazzfestival van Frankrijk! Een echte uitdaging als je bedenkt dat deze indrukwekkende happening zich afspeelt op 28 kilometer rivier, 150.000 toeschouwers trekt en een honderdtal gewilde concerten biedt, waaronder de meeste in Nantes. Niet minder dan acht podia staan opgesteld in de Stad van de Hertogen en ook enkele gemeenten langs de Erdre ontvangen groepen musici.

3 - Omdat veel aandacht besteed is aan line-up en casting

Stoomboten, gracieuze zwaardboten, sierlijke kielboten… De vaartuigen die deelnemen aan het evenement worden zorgvuldig geselecteerd, net als de muzikanten, zowel internationaal bekende artiesten als opkomend plaatselijk talent! Bernard Lubat, Magma, Jean-Jacques Milteau, China Moses, Didier Lockwood en Alice Russel hebben al op de planken gestaan bij Rendez-vous de l’Erdre, dat in 2016 dertig kaarsen uitblies.