Les Nuits de la Mayenne in de spotlight!

Ensemble - Collectif Jupon - Edition 2016
Hansel&Gretel, Ensemble instrumental de la Mayenne
Le Revizor - Collectif Voix des Plumes, 2016
Le Bourgeois gentilhomme - La Fidèle Idée, 2016
Ruy Blas ou la folie des moutons noirs

Laat je in de Mayenne meevoeren door een theaterfestival als geen ander. Dit zomerevenement reist langs steden en dorpen in het departement. De voorstellingen vinden bijvoorbeeld plaats op een plein of in een park, bij een historisch monument of op het schoolplein van een lyceum.

Les Nuits de la Mayenne, warme knusse sfeer

Het begint te schemeren, kinderen spelen tussen de paardenbloemen op maar enkele meters van de tribunes, tegenover het geïmproviseerde podium. Het publiek stroomt langzaam toe en kijkt met open ogen naar het hele gebeuren, terwijl de spelers zich klaarmaken in de kleedruimtes achter een muur… Echt uniek is de sfeer tijdens Les Nuits de la Mayenne! Het festival neemt de toeschouwers al sinds 1973 mee naar steden en weilanden. Optredens vinden plaats op gemoedelijke plekken in een bos, op een binnenplaats van een kasteel of in een oud theater.

Eropuit tussen rijk plaatselijk erfgoed

Voor de voorstelling geven verenigingen, studenten en inwoners van de gemeente een presentatie of rondleiding langs lokaal erfgoed. Op deze manier kan je kennismaken met Sainte-Suzanne. Dit kleine dorp op een heuvel is benoemd tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Andere voorbeelden zijn Jublains met de Gallo-Romeinse vesting of Laval met zijn sfeervolle middeleeuwse elementen.

Een verzorgde en eclectische programmering

De levendige optredens en creaties zijn heel gevarieerd, maar vooral geïnspireerd door de grote klassiekers, zoals bijvoorbeeld die van William Shakespeare, Feydeau, Marivaux, Molière of Alfred de Musset. Erkende groepen of jonge veelbelovende acteurs brengen deze werken weer tot leven. Een aantal heeft al successen behaald in Parijse zalen of prestigieuze prijzen gewonnen. Snel het toneel op!