Les Accroche-Cœurs, een te gek festival!

Klaprozengezang (2015)

Een artiest uit Angers, Frédéric Bourreau, plantte op het Place du Ralliement, een gigantisch aantal klaprozen. Strak in het gelid leken de rode bloemen te ademen op het ritme van de muziek.

Trots op het paard (2016)

Dit spektakel van de groep Les Quidams creëerde een droomwereld, waar gigantische hengsten het publiek meenamen voor een feeërieke rit.

De straat van Yantai (2011)

De Rue des Deux-Haies is veranderd in klein Chinatown! Een ongelofelijke optische begoocheling door middel van kortdurende decors bestaande uit kalligrafieën, gemaakt door het Confucius-instituut. De kalligrafieën draaien in de lucht of plakken op winkelpuien naast de lampionnen. Dit alles onder de tonen van Pekingrock en muziek uit het Shanghai van de jaren 30!

Gekleurde wielen (2015)

De indrukwekkende gekleurde wielen van Compagnie Off zijn 7 tot 11 meter hoog en veranderen in vreemde creaturen. Ze lopen door het centrum van de stad in een koortsachtige choreografie op de beat van technopop.

Cubaanse siësta (2013)

Een spectaculaire show gebaseerd op luchtacrobatie door de groepen Armance Brown, Arts des Airs en Bruno Krief. Vier personages creëren droombeelden en maken daarbij gebruik van lange palen, riemen, stokken en zelfs van muggengaas.

Muzikale vlucht (2012 en 2013)

Deze poëtische show van de groepen Aérosculpture en Les Quidams, samen met de accordeonist Nano, haalt het publiek even uit de realiteit met hun grote witte vogels boven de Maine. Ze dartelen en voeren een prachtig ballet uit, gedragen door de betoverende klanken van een orkest.

Een Zwarte Kers (2011)

Een film geïnspireerd door Amerikaanse politiefilms uit de jaren 50. Hij wordt gedraaid voor de ogen van het publiek en direct geprojecteerd op een groot scherm. Het is een wonderbaarlijke voorstelling van de groep La Française des comptages. Ze gebruiken decors uit hun studio op wielen op het Place de la Rochefoucauld. Het verbaasde publiek is zelfs acteur in dit nieuwe meesterwerk van de cinematografie.

Far West 2037 (2013)

Deze voorstelling speelt zich af in een indrukwekkend decor en wordt vertolkt door de beweeglijke toneelgroep Jo Bithume. Het gaat over een groep mannen en vrouwen die willen ontsnappen aan de economische en ecologische chaos en hun ideale stad bouwen op een booreiland.

Het begin van de wereld (2014)

Deze beeldende installatie van Pierre Surtel is een ode aan de stoel. De artiest gaat uit van de stelling dat de stoel eerder op de wereld was dan de mens: ”Wij zijn het verlengstuk van de stoel, zonder die laatste was er niets!”

Shadowplay (2014)

Deze voorstelling is voor studenten van het Nationale Centrum voor Moderne Dans in Angers de gelegenheid om een weergaloze en verrassende show neer te zetten. De choreografie van Robert Swinston is geïnspireerd op de geheimzinnige opstelling van Bretonse menhirs en hunebedden.
1 / 10

Les Accroche-Cœurs is een spectaculair festival dat begin september in de straten van Angers plaatsvindt. Een fantastische ervaring! Op het programma staan theater, concerten, dans, circus, beeldende kunst…

Het festival Les Accroche-Cœurs maakt sinds 1999 aan beide zijden van de rivier een gigantisch theater van Angers. Het centrum verandert in een grote speelplaats. In de wijken aan de Maine ontstaan fantastische shows die gratis toegankelijk zijn voor publiek. Er wordt gespeeld op een straathoek, op een pleintje of aan de voet van een monument…

Deze theatervoorstellingen worden gemaakt door collectieven, artiesten en theatergroepen uit alle delen van Frankrijk. Reusachtige creaties dansen op een koord tussen twee gebouwen, acrobaten draaien in het rond, droomwerelden ontluiken, concerten worden geïmproviseerd, kunstzinnige installaties zien het licht… We laten een paar markante momenten zien uit de laatste edities van het festival.