Les 3 Éléphants wint elk jaar aan populariteit

Les3Elephants2016_Laval3
Les3Elephants2016_Laval1
Les3Elephants2016_Laval2

Ken je Les 3 Éléphants nog niet? Elk jaar in de maand mei vindt dit lentefeest plaats in Laval. Wat kan je verwachten? Het festival verweeft muziek en straattheater op een briljante manier. Tickets worden steeds felbegeerder. Hierbij het verfijnde recept van de succesformule.

1 - Kies een sfeervolle stad: Laval

Op minder dan twee uur met de trein van Parijs is de stad gelegen op de oevers van de Mayenne, waar genoeg groen middeleeuws erfgoed afwisselt. Het stadje is een perfecte parel om het festival Les 3 Éléphants te houden. Bouw drie podia te midden van het centrum, een concertboot, maak gezellige bars en transformeer de oude wallen om er muziek te laten klinken. Zoek ook enkele mooie straten uit, een schoolplein en een monument voor de theatervoorstellingen !

2 - Laat verschillende kunstenaars verbluffende decors en podia ontwerpen

Voeg er inventieve ontwerpers en grafici aan toe, ophitsende groepen, zinderende gezelschappen, geniale filmers, uitstekende technici, creatieve decorbouwers… Het resultaat: ongewone scenes die er uitspringen. Rondom komen stuk voor stuk bijzondere voorzieningen.

3 - Rol een gewilde line-up uit die tegelijk scherp en eclectisch is

Nieuwe pareltjes zijn opgespoord, maar ook doorbrekende artiesten. Ze sieren de affiches. Christine and the Queens, The Do, Erik Truffaz, Lilly Wood & The Prick, Maceo Parker, Louise Attaque, Jain en Keziah Jones hebben al gespeeld op dit event. De artiesten van spectaculaire straatoptredens komen uit alle hoeken van het land. Ongelooflijke vondsten die de festivalgangers overdonderen.

4 - Serveer dit alles met spelletjes, een brunch gekoppeld aan een blindtest

Oesterproeverij met elektromuziek op de achtergrond, concerten en voorstellingen voor kinderen.

Voilà, het is klaar en nu genieten maar! Les 3 Éléphants viert in 2017 haar 20-jarige jubileum. Dat belooft weer een smakelijke happening te worden…