Kom naar deze waanzinnige hippische evenementen!

Mondial_Lion_d_Angers1
Mondial_Lion_d_Angers2
Jumping_La_Baule1
Jumping_La_Baule2
Saumur_Ecole-de-cavalerie

Een wedstrijd in een paradijselijke omgeving, een evenement dat de crème de la crème van de jumping uit hele wereld bijeenbrengt, een groot paardenfeest… Pays de la Loire plaatst als geen andere regio paarden op een voetstuk! Van harte welkom voor een kennismaking met deze fascinerende wereld!

Le Mondial du Lion d’Angers (49) - Een bijzondere dag in een natuurlijke omgeving

Graag je aandacht voor een van de meest indrukwekkende paardenwedstrijden van Frankrijk! Dit wereldkampioenschap voor Eventing-paarden, de meest omvattende discipline, verenigt in oktober de beste jonge paarden ter aarde. Op hun rug zitten de grootste internationale ruiters. Het event speelt zich af op het groene parcours van het schitterende park van Isle Briand, beloond met het label Natura 2000. Deze locatie is 180 hectare groot en huisvest de paardenfokkerij Haras National du Lion d’Angers. Het belooft een unieke dag te worden, des te meer omdat bepaalde plekken ter gelegenheid van de wedstrijden uitzonderlijk toegankelijk zijn voor het grote publiek…

Pluspunt: de hindernissen zijn echte kunstwerken! De virtuoze meubelmaker Jacques Languier maakt al dertig jaar de prachtige houtsnijwerken.

Jumping van La Baule (44) - Vurige paarden

Je kent Roland Garros? Wat die wedstrijd betekent op tennisgebied, is de Internationale Jumping van La Baule in de paardensport. Het beroemde springconcours ontvangt de elite van deze discipline en heeft een even groot wedstrijdbelang als de Olympische Spelen. Niet te missen is de beproeving per team, een van de 17 wereldetappes van de Natiebeker Furusiyya FEI, de Derby van de Regio Pays de la Loire en de Grand Prix Longines van de Stad La Baule, die doen denken aan de Formule 1!

Pluspunt: 4 dagen gratis toegang tot de paardenrenbaan, waar alle wedstrijden plaatsvinden.

Les 3 Glorieuses van Craon (53) - Een echt paardenfeest!

Elk eerste weekend van september wordt het paard gevierd in de Hippodrome de la Touche van Craon. Drie dagen lang staan diverse wedstrijden op het programma in talrijke disciplines, terwijl 15000 toeschouwers op de tribunes toekijken. Niet te missen is de finale van de Trophée Vert met de beste renpaarden. Ook de ongelooflijke Grand Cross-Country over een afstand van 6000 meter is een hoogtepunt voor liefhebbers. De Quinté + doet het hart van paardenwedders heel snel kloppen!

Pluspunt: tijdens het evenement wordt veel animatie georganiseerd en vinden tal van activiteiten plaats. Er is een paardendorp, kleine kinderen kunnen ritjes op een pony maken en er staat een show van countrydans op het programma.

SAUMUR, PAARDENHOOFDSTAD!

In de streek vinden veel andere geliefde paardenmanifestaties plaats, vooral in Saumur, de paardenstad bij uitstek. Wat je niet mag overslaan, is de Printemps des Écuyers van het prestigieuze Cadre Noir, een paardeninstituut dat met geen ander te vergelijken is. Het is een twee uur durende spectaculaire show! Elke keer weer staat het publiek versteld. Net zo verbluffend is het om de dappere meester-cavaliers te zien strijden tijdens de Masters van dressuur. Of ga naar het Concours Complet International, waar specialisten in deze discipline en de beste paarden ter wereld zich meten met elkaar. Als toegift wordt voor deze gelegenheid een heel dorp opgebouwd. Het Concours International d’Attelage is een wedstrijd voor paardenspannen. De talentvolle menners sturen twee tot vier paarden aan. In een razend tempo racen ze op een van de mooiste renbanen.