De mooiste kerstmarkten

Angers - Marché de Noël Place du Ralliement
Nantes - Marché de Noël Place Royale
Les automates du marché de Noël de Beaulieu-sous-la Roche
Les automates du marché de Noël de Beaulieu-sous-la Roche

Tussen de gezellige kramen en stalletjes proef je de magie! Het centrum van grote steden en pittoreske dorpen wordt omgetoverd in kerstsfeer. In elk departement van de regio Pays de la Loire zijn de kerstmarkten knus, feeëriek en romantisch. Op zoek naar originele cadeaus en decoratie? Wedden dat je hier slaagt!

Angers (Maine-et-Loire)
De meest indrukwekkende

In Angers is het centrale Place du Ralliement fraai uitgedost als de feestelijke eindejaarsperiode nadert. Tegenover het sprookjesachtig verlichte Grand Théâtre bieden marktkramers in hun chaletjes onder andere houten speelgoed aan, nougat, glaskunst, keramiek, stola’s… Tussen de inkopen door kan je wijn of zelfs warme cider proeven! Kinderen maken graag een rondje op de grote draaimolen. Ook shows en concerten staan op het programma.

Beaulieu-sous-la-Roche (Vendée)
De meest verrassende

Elk jaar schittert Beaulieu-sous-la-Roche! Het piepkleine dorp verandert in een reuzengrote kerstmarkt met een nostalgische ambiance. Er komen meer dan 100 exposanten naartoe. Lokale ambachtslieden tonen hun mooiste creaties. De betoverende santons verwonderen klein en groot:te midden van miniatuurdorpen zie je de mooiste taferelen vol kleurrijke kerstfiguren. Je vergaapt je aan de levendige etalages van de plaatselijke winkels. Zelfs grote Parijse warenhuizen zijn er jaloers op!

La Boissière (Mayenne)
De meest vertrouwde

La Boissière telt slechts 130 inwoners… Zijn kerstmarkt is een heel geliefd evenement dat elk jaar duizenden bezoekers trekt! Ongeveer vijftig standhouders installeren hun kraam tegenover de magnifieke kerk Saint-Serge met een grote kerststal. Kleintjes genieten van de nepsneeuw, staan in de rij om zich te laten schminken en kijken met grote ogen naar magische shows, terwijl volwassenen hun slag slaan op de markt. Bezoekers komen van heinde en verre, zelfs uit Bretagne en de aangrenzende departementen.

Nantes (Loire-Atlantique)
De grootste

De pleinen Place Royale en Place du Commerce in Nantes zijn het decor voor de grootse kerstmarkt van West-Franrijk. De hele stad is feestelijk versierd en bij de 120 chalets is gezelligheid troef. Je vindt er kruidkoek, slingers, juwelen en verrassende creaties, zoals knuffels die je een persoonlijk tintje kunt geven, artistieke kaarten van illustrators, decoratie van vouwpapier, modeaccessoires… Kinderen kunnen zich laten schminken en fanfares zorgen voor levendig entertainment.

Tuffé (Sarthe)
De meest spirituele

De abdij uit de 17e eeuw is een uniek theater voor de Adventsmarkt van Tuffé! Het evenement zet handgemaakte decoraties van plaatselijke verenigingen in de spotlights en creaties van zorgvuldig uitgekozen kunstenaars, ambachtslieden en ontwerpers. Maak je keus uit schilderijen, hoeden, sjaals, manden, portefeuilles, keramiek, zeepjes… Deze mooie selectie hebbedingen en cadeaus is tentoongesteld op diverse plekken van het historisch monument, waaronder de prachtige duiventoren. Voor een hapje en een drankje kan je terecht bij de bar en een stand met lekkernijen.