Beleef de Folle journée in Nantes!

FolleJournee2
Folle-Journee-Nantes
FolleJournee1

Elk jaar wordt de hoofdstad aan de Loire tijdens de Folle Journée de Nantes overspoeld met koperblazers, houtinstrumenten, strijkers en trommels. Hieronder 3 goede redenen om dit unieke evenement bij te wonen. Het maakt klassieke muziek voor iedereen toegankelijk.

1 - Programma van hoogstaand niveau

Ongeveer 2000 muzikanten uit de hele wereld verzorgen 300 mooie uitvoeringen voor 150.000 bezoekers! Vijf dagen lang is La Folle Journée de Nantes een podium voor liefhebbers van diverse klassieke muziek. Het doel is echter ook om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met dit genre. Om het evenement voor een breed publiek aantrekkelijk te houden, duren de concerten niet langer dan 45 minuten. Ook aankomend talent is van harte welkom om het feest op te vrolijken en zelfs artiesten die hedendaagse muziek maken...

2 - Een voor iedereen toegankelijk evenement

De tarieven zijn doelbewust aan de lage kant: een kaartje varieert van € 7,- tot € 25,-! De concerten in de grote hal van het Cité des Congrès, het epicentrum van het evenement, zijn zelfs gratis. Zij vinden plaats op een open podium waar amateurs optreden, maar eveneens bekende en erkende musici die ook elders tijdens La Folle Journée spelen.

3 - Elke editie heeft een ander thema

Elk jaar lopen coherentie en consistentie als een rode draad door het evenement om klassieke muziek een nieuwe impuls te geven en je leven te verrijken. ‘De natuur’ was bijvoorbeeld in 2016 het thema, ‘Passies uit hart en ziel’ in 2015, ‘Amerikaanse muziek’ in 2014 en ‘Russische kerkmuziek’ in 2012. Dansmuziek staat in 2017 in het middelpunt en ‘De ballingschap’ in 2018!