4 goede redenen om de fietsroute Vélo Francette te volgen

Sur l'itinéraire de la Vélo Francette, St-Loup-du-Gast
Château de Montreuil-Bellay
Chemin de halage de la Mayenne - Ecluse de la Benâtre à Origné
Ancien pont mégalithique au-dessus du Thouet - Artannes-sur-Thouet - Anjou
Parc végétal Terra Botanica
Château d'Angers

Zin in fietstoerisme? Volg de uitgezette route Vélo Francette in de regio Pays de la Loire. Beleef slow tourism, proef het landelijke leven en laad je energie op!

In een rustig tempo toeren

Alleen, met z’n tweeën, met je gezin of vrienden fietsen? Trek eropuit over de Vélo Francette die Ouistreham met La Rochelle verbindt, waarvan 235 km door Pays de la Loire voert. Alles ademt rust en kalmte. Onderweg geniet je van de hartelijke bewoners. Je leeft in het ritme van de natuur, van stad naar dorp, dwars door de Mayenne, Maine-et-Loire en Vendée.

"Quand on partait de bon matin, à bicyclette" oftewel "Als we ’s ochtends vroeg vertrekken, op de fiets" van Yves Montand, zou het loflied kunnen zijn van de Vélo Francette. De fietsroute leidt van Daon in de Mayenne naar Montreuil-Bellay, Karakteristiek Stadje in de Maine-et-Loire.

Je zit lekker op het zadel van je toerfiets of e-bike en kiest je eigen tempo. Gevarieerd landelijk landschap glijdt voorbij, regelmatig onderbroken door mooie huizen, kastelen en sluizen.

Kronkelende rivieren volgen

Zie je het voor je? Je rijdt op een jaagpad van meer dan 100 km. Aan de ene kant kabbelt de rivier en aan de andere kant zorgen bomen voor welkome schaduw als de zon hoog staat. Je ontdekt de oevers van enkele van de mooiste Franse waterlopen: de Mayenne, Maine, Sarthe en iconische Loire.

Met nauwelijks hoogteverschil is Vélo Francette een goede keuze voor een eerste fietstrip. Ook makkelijk te doen voor een gezin met jonge kinderen.

Houd je van kleine bruggen en sluizen passeren, wil je graag fietsen over onverharde weggetjes en op het indrukwekkende spoorwegviaduct bij Laval? Tussendoor kan je lekker smikkelen in een dorpsbistro... Het grootste deel van het parcours leidt over groene weggetjes die verboden zijn voor gemotoriseerde voertuigen.

Pure en authentieke ervaringen delen

Verlaat af en toe het gebaande pad voor een ontmoeting met lokale bewoners en bekijk plaatselijk erfgoed.

Sla een bezoek aan het oude Laval met zijn middeleeuwse kasteel niet over, geniet van een proeverij op een wijndomein, ontdek de thermen van Entrammes, enz… Enkele hoogtepunten: Angers met het fort en het park Terra Botanica, Saumur met het kasteel en het beroemde Cadre Noir.

Het beste van eigen bodem beleven langs de Vélo Francette

Wat is heerlijker dan aanschuiven in een goed restaurant voor een culinaire pauze halverwege de dag of na meerdere uren op de pedalen de route Vélo Francette te hebben gevolgd?

In Pays de la Loire heb je veel keus uit diverse bistro’s en restaurants. Lokale gerechten sieren dikwijls de menukaart, zoals in het knusse restaurant L’Ecluse bij de sluis van Benâtre in Origné.

En als de avond aanbreekt ben je zeker van een leuk logeeradres. Het aanbod is rijk en gevarieerd. Kies je voor de gezellige sfeer van een chambre d'hôte of overnacht je liever te midden van de natuur op een camping in Pays de la Loire?

Na afloop van je fietsvakantie in Pays de la Loire op de Vélo Francette voel je weer dat je kuiten hebt en ga je huiswaarts met een ontspannen hoofd vol prachtige herinneringen!