Drie plekken in Nantes om het hogerop te zoeken!

Chantenay_Butte-Ste-Anne-Nantes
Nantes_Vue-du-Nid-Nuit-Tour-de-Bretagne
Nantes_Vue-du-Nid-Tour-de-Bretagne

Win hoogte in de stad van de Hertogen van Bretagne. Je kan Nantes op een verrassende manier bekijken vanaf deze drie opvallende plekken die de stad domineren. Van bovenaf, in vogelperspectief!

Le Vertigo - Een skybar in Nantes

Wil je je in Nantes even in New-Yorkse sfeer wanen? De heel chique entree van Vertigo belooft een speciale avond. Het begint goed met de Valet parkeerservice op enkele meters van de privélift. Dan zoef je naar de loungebar op de 6e verdieping of schuif je aan in het restaurant op de 7e etage. Hier eet je in een serene sfeer onder het serredak, op fluwelen stoelen en bij de vleugelpiano. De grote ramen ontvouwen een panorama van 360 graden op de stad en het eiland van Nantes. Nog meer opmerkelijk is de fantastische skybar, waar je in de openlucht kunt zitten terwijl je aan een van de heerlijke cocktails van het huis nipt…

Le Nid - Zo vrij als een vogel in de lucht

Genesteld op de top van de Tour Bretagne, op 120 meter hoogte, brengt Le Nid de hele stad Nantes binnen handbereik van de bezoeker. Deze kunstwerkbar is bedacht door Jean Julien, een lokale hedendaagse kunstenaar die internationaal bekend is. Julien gaf de bar een verrassende inrichting! Het lijf van een onderuitgezakte reusachtige ooievaar ligt te chillen en dient deels als toog. Grote eierschalen vormen stoelen en tafels. Het met hekwerk beschermde terras omsluit de originele bar. Neem ook een kijkje bij de affiches die Jean Julien heeft ontworpen. Op zijn unieke manier heeft hij de highlights en karakteristieke bezienswaardigheden van de stad geschetst!

L’Atlantide 1874 - Feestmaal op hoog niveau

Bekroond met een Michelinster! De keuken onder leiding van chef-kok Jean-Yves Guého is een parel. Atlantide 1874 behoort tot de top van culinaire adressen in Nantes. Het restaurant op de heuvel van Sainte-Anne is gehuisvest binnen de muren van de Manoir de l’Hermitage. Dit weelderige herenhuis uit de 19e eeuw kijkt vanaf 30 m hoogte uit op de kaden. Je profiteert van het onvergetelijke uitzicht op de Loire, het Île de Nantes en Trentemoult, een klein vissersdorp met kleurrijke huisjes. De ideale eetgelegenheid om je ogen en smaakpapillen te verwennen met wijn en spijs.