5 goede redenen voor een bezoek aan La Roche-sur-Yon

Wat te doen in La Roche-sur-Yon? 5 goede redenen - Urban Tourism

Les_Animaux_Place_Napoleon
Musee_du_chocolat
Haras-National
Le_Chaos_du_Piquet

Vormgegeven door Napoleon, heeft La Roche-sur-Yon nog meer troeven dan deze prestigieuze komaf! Beleef 5 aparte ervaringen in dit bruisende stadje in de Vendée.

1) Mechanische dieren aansturen op het centrale plein

Een geniaal idee van de scenograaf en regisseur uit Nantes: François Delarozière! Een mechanische beestenboel verblijft in de bassins op het Place Napoléon. De zoölogische collectie bestaat uit een nijlpaard, krokodil, uil, nijlbaars, dromedaris en roze flamingo’s. Ze zijn verbonden met een bedieningspaneel waarmee het publiek elk deel van het dier kan laten bewegen. Je brengt ze tot leven en merkt het verschil (bijna) niet met de echte dieren… Kinderen zijn er dol op!

2) Het lekkere Chocolademuseum

Meester-chocolatier Patrick Gelencser, die tot de beste van Frankrijk behoort, heeft in La Roche-sur-Yon een museum ingericht dat de geschiedenis van cacao in beeld brengt, van zijn oorsprong van de Maya’s tot nu. Een smakelijk bezoek midden in zes werelden met veel multimedia-apparatuur, speelse animatie en proeverijen waar je blij van wordt. Aan het einde van de toer kan de bezoeker de chocolatiers aan het werk zien in het aangrenzende atelier. Njammie!

3) De Haras van de Vendée verkennen

>Opgericht in 1843, ontvangt de prestigieuze stoeterij nog altijd mensen en paarden te midden van een schitterend park van meer dan 4 hectare. Paardenkunsten staan hier hoog in het vaandel. Bezoekers kunnen demonstraties meemaken, de geheimen van de Haras ontdekken, in een paardenrijtuig klimmen, de stallen binnenlopen en kijken hoe er gewerkt wordt.

4) Ontdek het Renaissancehuis

In het hart van de oude wijk van La Roche-sur-Yon, is het een van de oudste gebouwen in de stad. De inscriptie op de gevel dateert dit huis uit 1566 en is daarmee een van de weinige complete huizen vóór Napoleon! Het bevindt zich op het Place de la Vieille Horloge, dat zijn naam dankt aan een zeer hoge 9 meter hoge toren die in 1842 werd verwoest. Het Renaissance-huis herbergt nu permanente tentoonstellingen.

5) Feeën en elfjes ontmoeten in de vallei van de Yon

De Yon doorkruist La Roche. Haar lieflijke vallei strekt zich uit ten zuiden van de stad tot aan de gemeente Le Tablier met het gehucht Le Chaos de Piquet. Georges Clémenceau kwam hier veel. Hij vergeleek de schilderachtige plek graag met Zwitsers landschap. Hier speelt de rivier met de stenen en granieten rotsen, soms rustig kabbelend en elders snelstromend. Hij baant zich een weg tussen ruïnes van molens en spinnerijen. Erosie heeft goed zichtbare holen gevormd. Een magische plek die legendes en waterfeeën oproept…!

Meer lezen

MUSEE DU CHOCOLAT

Het Musée du Chocolat, met een oppervlakte van 300 m² en meer dan zes werelden om te ontdekken, biedt je een echte zintuiglijke re
Meer informatie gebruiksaanwijzing

LES ANIMAUX DE LA PLACE

Kom en ontdek het mechanische bestiarium bedacht door François Delarozière van het bedrijf La Machine: krokodil, heilige ibis, nij
Meer informatie gebruiksaanwijzing

HARAS DE LA VENDEE

In het hart van La Roche-sur-Yon deelt de Haras de la Vendée, een culturele site van het departement Vendée, zijn passie voor paar
Meer informatie gebruiksaanwijzing