10 geweldige evenementen in Laval!

Festival Les 3 Eléphants
La Mayenne à Table
Laval Virtual
Collectif Voix des Plumes - Edition 2016
Vélo Agglo Rétro Laval
Les Lumières de Laval

Zet koers naar het leuke Laval dat niet alleen leunt op zijn prachtige erfgoed. Laval biedt een levendig scala aan gevarieerde activiteiten en organiseert veel events. Een mooie selectie van tien volgt, voor veel plezier van een heel gemêleerd publiek.

1/ MAART: Reflets du cinéma

Reis door de filmwereld

Festival dat elk jaar een podium biedt aan een ander gastland, door een trouw portret te schetsen van zijn filmlandschap. Twee weken lang wordt een veertigtal zorgvuldig geselecteerde films vertoond, naast overige activiteiten en ontmoetingen.

 

2/ MAART: Laval Virtual

Duik in parallelle werelden

Deze bekende beurs in Europa neemt het grote publiek mee in de nieuwe wereld van virtual reality! Je staat versteld van de ongelooflijke toepassingen in heel gevarieerde sectoren en gebieden als erfgoed, spelletjes, cultuur, gezondheid, industrie…

 

3/ APRIL: Festival du premier roman

De jonge garde in het middelpunt

Een frisse wind waait al meer dan 20 jaar door de literatuur. Dit festival vindt veelbelovend jong talent, dankzij de hulp van een leger gepassioneerde lezers uit de Mayenne. Een greep uit de ontdekte auteurs die inmiddels bekend zijn: Jean-Christophe Ruffin, Alice Ferney, Philippe Grimbert, Pascale Roze…

 

4/ MEI: Les 3 Éléphants

Een rondreizend muziekfestival

Concerten, straatvoorstellingen, ongelooflijke optredens en decors, happenings voor kinderen… Les 3 Éléphants is een festival dat er elk jaar weer in slaagt om te verrassen. Je mag dit evenement op het gebied van actuele muziek niet missen!

 

5/ JUNI: La Vélo Agglo Rétro

Een tocht op de vintagefiets

Een vintagefiets en dito outfit zijn een must voor deze wielertoer die anders is dan andere. Het fietstraject kronkelt over het platteland en door dorpjes van het Pays de Laval. Gevarieerde animatie kan je verwachten. Denk hierbij aan een retropicknick, schlagerbal en fotostudio. Ook kapsters en een barbier zijn ter plaatse aanwezig.

 

6/ JULI: La Mayenne à Table

De grootste picknick van de wereld

Wat is het concept van deze feestelijke bijeenkomst voor bon-vivants en lekkerbekken? Uitgerold over meer dan 20 kilometer, op de oevers van de Mayenne, vind je het grootste tafelkleed ter wereld (Guinness Book of records!). Duizenden mensen strijken neer voor een gezellige picknick, die voor het eerst in 2016 werd georganiseerd.

 

7/ JULI EN AUGUSTUS: Les Nuits de la Mayenne

Podia tussen eeuwenoude stenen

Een geniaal initiatief dat op een aangename manier theater en erfgoed samenbrengt. Schitterende voorstellingen op de symbolische plekken van steden en dorpen in de Mayenne. Op het programma staan de grote klassiekers.

 

8/ SEPTEMBER: La Nuit de Laval Tourisme

Veelbelovend avondlicht

Inwoners van Laval en nieuwsgierigen uit alle windstreken zijn van harte welkom op deze avond. Vanuit een nieuwe invalshoek kan je Laval bewonderen. Gratis activiteiten. Doe mee en geniet van de wandeling met lampionnen, concerten, sporten beoefenen, cruise met een DJ…

 

9/ SEPTEMBER: Trouvez le chaînon manquant

Een mooie mix!

Uniek in Frankrijk! Kom kijken en luisteren naar brassmuziek, theater, zang, hedendaagse dans, straatkunst, de nieuwe generatie circusartiesten... Talentvolle artiesten uit de vier hoeken van het land, maar ook van buiten de Franse grenzen. Speciale vermelding voor de spectaculaire kindershows.

 

10/ NOVEMBER, DECEMBER, JANUARI: Laval schitterend verlicht

Een stralende stad

Ter gelegenheid van de feestdagen dost de stad zich uit met prachtig versierde straten, kaden en bruggen. Ook de rivier en monumenten schitteren feestelijk, dankzij indrukwekkend lichtspel dat zorgt voor een warme sprookjesachtige sfeer.