Droomplekken voor filmopnames!

Long métrage - La Famille Bélier
Jean de la Fontaine
Long métrage 'Cessez le Feu'
Téléfilm 'Prof T'
Statue M. Hulot en hommage au film de Jacques Tati
Long métrage "Cessez le Feu"

Ontdek Les Pays de la Loire via de mooiste filmlocaties. Cyrano de Bergerac, Michel Vaillant, L’Homme au Masque de fer, Peau d’Âne, Les Vacances de Monsieur Hulot… Je zit midden in het avontuur!

Cîté Plantagenêt, ideaal decor voor films uit vroegere tijden

Je kunt elk moment een koets tegenkomen of een musketier met de degen in de hand. Dat gevoel heb je als je tussen de karakteristieke vakwerkgebouwen loopt die de tand des tijds hebben doorstaan. Flaneer door de gezellige wirwar van geplaveide straatjes en elegante herenhuizen. In het historische centrum van Le Mans, de Cité Plantagenêt, ga je terug in de geschiedenis. Begrijpelijk dat in de jaren 90 Jean-Paul Rappeneau hier Cyrano de Bergerac heeft gefilmd met Gérard Depardieu in de hoofdrol. Leonardo Di Caprio nam zijn intrek in de binnenstad voor The man in the iron mask, net als Daniel Auteuil voor Le Bossu en Lorànt Deutsch voor zijn titelrol in Jean de la Fontaine, le défi.

Nantes, de stad van Jacques Demy

Niet ver hiervandaan ligt het mythische circuit van de 24 uur van Le Mans dat het hele jaar door te bezoeken is. In de jaren 70 ontving de stad Steve McQueen voor de film Le Mans. Al Pacino nam de titelrol van racepiloot Bobby Deerfield voor zijn rekening voor de camera van Sydney Pollack. Luc Besson draaide hier de verfilming van de stripheld Michel Vaillant. Meer naar het zuiden was Nantes de favoriete filmset van regisseur Jacques Demy die er Lola en Une chambre en ville draaide. Aan de overkant van de Loire diende het schilderachtige vissersdorp Trentemoult als decor voor La Reine Blanche van Jean-Loup Hubert. Le Grand Chemin nam hij op in Rouan, met Anémone en Richard Bohringer. Jacques Tati koos het zand en het Hôtel de la Plage in de badplaats Saint-Marc-sur-Mer als locatie voor Les Vacances de Monsieur Hulot.

Wanneer waren crew en cast in de Vendée?

In 1959 was de filmploeg van Les Vieux de la Veille in de Vendée. De turbulente Jean Gabin, Pierre Fresnay en Noël-Noël namen de komedie op in de sfeervolle gemeenten Apremont, La Chapelle-Palluau, La-Chaize-le-Vicomte en in het voetbalstadion van Coëx! Veel recenter is Lulu femme nue, gedraaid in La Roche-sur-Yon, Saint-Gilles-Croix-de-Vie en Les Sables-d’Olonne, terwijl Les Vacances du Petit Nicolas plaatsvindt op Noirmoutier. Eveneens op het mooie eiland regisseerde Claude Sautet in zijn tijd César et Rosalie. In de Maine-et-Loire diende het enorme kasteel van Le Plessis-Bourré als decor voor de avonturen van Peau d’Âne en voor opnames van La Princesse de Montpensier, een meesterwerk van Bertrand Tavernier die tevens een ode brengt aan Angers. De dorpjes Bouchemaine en Martigné-Briand zijn in 2015 gekozen als filmlocatie voor Cessez le feu met Romain Duris. In het departement Mayenne werd de succesvolle komedie La Famille Bélier opgenomen. Een groot deel van de film speelt zich af op een boerderij in Lassay-les-Châteaux. Action!