5 ongewone gastenkamers

5 ongewone gastenkamers - Atlantische kust, Pays de la Loire

Farfadine & Troglos – Maine-et-Loire

Overnachten onder de koeien in de wei, in een grotwoning uit de 19e eeuw! Karin en Christophe maken de gastenbedden op in de knus ingerichte ondergrondse kamers, niet ver van Doué-la-Fontaine. Mevrouw geeft trouwens ook kleiworkshops in haar pottenbakkersatelier... Gasten leven zich creatief uit onder het aardoppervlak!
Meer informatie gebruiksaanwijzing

La Bonne École – Vendée

In Landes-Genusson, niet ver van Le Puy du Fou, hebben Alice en Philippe een voormalige school omgebouwd tot een karakteristiek overnachtingadres. Veel originele details van het onderwijsgebouw hebben ze authentiek gehouden. Resultaat: naast de landkaarten en gezelschapsspellen hangt een groot schoolbord in de hal, er is een open limonadebar voor de gasten en de klaslokalen zijn nu slaapkamers. Je kunt hier gebruikmaken van de heel smakelijke table d’hôtes. Waar? Natuurlijk in de voormalige eetzaal…
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Le Domaine des Vaulx - Mayenne

La Baconnière ligt ten noorden van Laval. De B&B is gehuisvest in een voormalige stoeterij, tussen het kasteeltje en de hedendaagse woning! De ruime gastenkamers hebben prachtige houten balkenplafonds. Jouw smaakvol ingerichte slaapadres draagt de naam Marie-Caroline, Edouard of Bonne Maman. Het domein beschikt over een zwembad, jacuzzi, boomhutten, bijzondere ‘luchtbeltenten’ en een vismeer.
Meer informatie gebruiksaanwijzing

La Valise à Cheval – Sarthe

Kies je voor een overnachting in een jagershut, tent, huifkar of ga je voor een nachtje achter de tralies van de gevangenis in het kantoor van de sheriff? Dit grappige adres ligt ten noorden van Le Mans, in Mézière-sur-Ponthouin. Je waant je in het Wilde Westen en kruipt in de huid van een cowboy! In de stoere saloon beleef je gezellige uurtjes… Eten bij het kampvuur smaakt dubbel zo lekker. Je kan hier trouwens leren paardrijden of countrydansen. Zelfs lasso- en messenwerpen behoren tot de mogelijkheden.
Meer informatie gebruiksaanwijzing

Château du Pé – Loire-Atlantique

Een kamer met een verborgen bed onder een luik, een andere met een raam dat praat of een slaapvertrek met insecten uit de hele wereld, in doosjes op de muren… Het Château du Pé ligt in Saint-jean-de-Boiseau, tussen Nantes en Pornic. In het prachtige landhuis uit de 18e eeuw hebben fantasierijke ontwerpers zes verschillende artistieke werelden geschapen. De kamers maken deel uit van het kunstparcours Estuaire Nantes <> Saint-Nazaire.
Meer informatie gebruiksaanwijzing
1 / 5

Les Pays de la Loire telt veel aparte chambres d’hôtes. Je kan bijvoorbeeld overnachten in een grotwoning, een voormalige school, een echt kunstwerk of een jagershut!

Wat is een betere manier om een streek te leren kennen dan overnachten bij lokale bewoners? Gastenkamers zijn vaak goedkoper dan een hotel, maar vooral veel persoonlijker! Chambres d’hôtes gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. De eigenaars zijn heel gastvrij en attent. Ze hebben veel passie voor hun streek en zijn altijd bereid hun gasten tips te geven voor bezoeken of uitstapjes… Als jouw overnachtingadres ook nog table d’hôtes aanbiedt, dan voel je je helemaal thuis! De maaltijden bij de bewoners zijn een prima alternatief voor een restaurant. Dikwijls gezelliger en sfeervoller!

Hierbij in elk departement enkele ideeën voor unieke slaapadressen, soms origineel en zelfs ongewoon. Goedenacht!