5 leuke markten met snuisterijen en brocante!

5 leuke markten met snuisterijen en brocante! - Pays de la Loire - Frankrijk

Puces de Montsoreau - Photo F. Charel

Wie houdt er niet van? Slenteren en spulletjes zoeken op een markt! Verspreid in Les Pays de la Loire vinden veel vlooienmarkten plaats. Deze kleine selectie van rommelmarkten zorgt voor onvergetelijke uren in elk departement. Misschien vind je net dat ene zeldzame voorwerp waar je al lang naar op zoek bent…

Les Puces Ligneronnaises (Vendée) - Landelijke sfeer

Vind een mooie oude grammofoon, zoek tussen oude ansichtkaarten en boeken, sieraden en serviezen… Puces Ligneronnaises vindt elke derde zondag van juli plaats op het grasveld van Saint-Christophe-du-Ligneron. Het is de grootste rommelmarkt van de Vendée. 250 exposanten bieden hun mooiste koopwaar aan, waaronder verzamelaars en specialisten op het gebied van vintage. Arts & Saveurs wordt op de tweede zondag van augustus georganiseerd. Het evenement is een mooie combinatie van diverse kunstwerken en lekker eten.

Grote rommelmarkt op Place Viarme (Loire Atlantique) - Dorpsgevoel in de grote stad

Aan het einde van de maand september haasten koopjesjagers zich langs de kramen op Place Viarme, een karakteristiek plein in het centrum van Nantes. Snuisterijen, meubels, affiches, kunstvoorwerpen en andere zaken zijn uitgestald op kleedjes en in de kramen van meer dan 150 markthandelaren. Het hele jaar door wordt hier op zaterdag een rommelmarkt gehouden.

Grote vlooienmarkt in Sillé (Sarthe) - Een feestelijke happening

Half oktober hangt een gezellig sfeer op deze rommelmarkt met 350 kramen in de straten van Sillé-le-Guillaume. Bezoekers komen hier graag flaneren, niet ver van het middeleeuwse kasteel van de tweede toeristische stad van de Sarthe. Zij proberen koopjes te bemachtigen, maar er is meer! De heerlijke geur en smaak van varkens aan het spit, gezellige muziek en leuke animatie maken deze dag compleet!

Grote zolderverkoop in het noorden van de Mayenne (Mayenne) - Kleine rommelmarkt die groeit

Deze succesvolle markt wordt elke eerste zondag van de maand juli gehouden in Saint-Fraimbault-de-Prières, een sfeervol dorpje met 1000 inwoners. Het evenement groeit elk jaar weer en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste van de streek, met meer dan 300 exposanten! Handelaars en particulieren komen bijeen in een gezellige entourage. Er zijn stands met lekkere ‘galettes saucisses’ en de kleine kermis is leuk voor kinderen.

Puces de Montsoreau (Maine-et-Loire) - Wandelen langs het water

De Puces de Montsoreau, elke tweede zondag van de maand, is een unieke gelegenheid voor een bezoek aan het plaatsje. Met zijn prachtige renaissancekasteel en witte tufstenen huizen, is het een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Bij dageraad installeren 80 professionele exposanten hun kraam langs de oever van de nog in de ochtendmist gehulde Loire. Elke editie trekt zo’n 10.000 bezoekers. Bij het sociaal-cultureel centrum vind je Plus des Puces. Hier bieden ambachtslieden hun diensten aan om de voorwerpen die je op de kop hebt getikt, te restaureren.