Schateilanden in de Loire

Chalonnes-sur-Loire Confluence de la Loire et du Layon
Ile Neuve-Macrière entre OUdon et Champtoceaux
Souzay - Pique-nique sur l'île de Souzay

Meer aan op de Loire-eilanden en ontdek hun rijke fauna en flora. Geniet van de verrassingen die ze in petto hebben. Op de meest ongerepte ervaar je het Robinson-gevoel!

L’île de Souzay, mooi stukje natuur in het water

Souzay lijkt van de buitenwereld afgesloten. Het is een betoverende plek, een echt paradijsje in de buurt van Saumur. Op het eiland ben je van harte welkom bij La Ferme du Port voor een ontspannend verblijf in de geweldige chambres d’hôtes. De tufstenen gebouwen zijn omringd met overvloedige natuur. Als het water stijgt in de doorwaadbare plaats staat gastheer André Petit klaar om zijn bezoekers op het eiland te helpen. Wat een heerlijke plek! Bij mooi weer kan je buiten dineren, genieten van de wijnbar of intieme concerten in de openlucht. Een schitterende zonsondergang maakt het plaatje compleet...

Chalonnes, het grootste eiland in de Loire

In Les Pays de la Loire telt de laatste ongerepte rivier van Europa een zestigtal eilandjes die als pitjes in de stroom liggen. Het île Courgain, in de Maine-et-Loire, is ongerept en weelderig begroeid. Op mooie dagen kan je het bezoeken. In Les Ponts-de-Cé ga je aan boord van een platbodemboot die typisch is voor het Loiregebied: een gabarre of een toue cabanée (met hutje). Verderop ligt Béhuard met de gelijknamige gemeente. Voor een hapje en een drankje is La Croisette een ideaal adresje om te genieten van het unieke uitzicht op de rivier. Chalonnes heeft een oppervlakte van 40 km² en is het grootste bewoonde eiland in de Loire. Omwille van zijn natuurschoon is het een van de etappeplaatsen van de fietsroute La Loire à Vélo. Op enkele kilometer vind je het eiland Batailleuse dat het strijdtoneel was van meerdere veldslagen in de geschiedenis. Op Dorelle ligt een prachtige golfbaan. Beide eilandjes markeren de grens met de Loire-Atlantique.

De fantastische eilanden in de Loire-Atlantique

Het île Delage ligt tegenover Ancenis. Wandelaars komen er graag voor zijn idyllische setting als het water niet te hoog staat. Hetzelfde geldt voor Bernardeau, een natuurgebied dat via een zanderige passage toegankelijk is op mooie dagen. De moeite waard voor zijn biodiversiteit en rijke fauna. Regelmatig worden hier magische wandelingen georganiseerd, met name door het Office de Tourisme van het Pays d’Ancenis. Wat verder, bij Sainte-Luce-sur-Loire, ligt het minuscule île Clémentine. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de rivier. Het eiland Forget vind je tegenover Saint-Sébastien-sur-Loire. Voor gezinnen met kinderen is het een mooie bestemming met veel speeltoestellen. Pinette is trots op zijn sportvelden en manege. Op korte afstand ligt het île de Nantes met een stedelijk karakter. Naast appartementsgebouwen en winkels is het vooral een bezoek waard voor de fabelachtige Machines de l’Île die hier hun hoofdkwartier hebben. Klaar voor het ultieme eilandgevoel?