Doorgrond het Mystère des Faluns...

Doorgrond het Mystère des Faluns... - Doué La Fontaine - Pays de la Loire

 CavesCathedrales_Les_Perrieres1
CavesCathedrales_Les_Perrieres2
Le Mystere des Faluns_1
Le Mystere des Faluns_2
Le Mystere des Faluns_3

Aan de rand van Doué-la-Fontaine ligt een ongelooflijke bezienswaardigheid die je niet mag missen: het Mystère des Faluns. Maak een magische wandeling door de mergelgroeve van Les Perrières. Adembenemende decors leiden je door de geschiedenis van dit unieke ondergrondse gangenstelsel in Frankrijk.

Laat je opslokken door een walvis!

Ooit al eens door de buik van een walvis gelopen? Het speelse parcours in de kronkelende gangen en galerijen van Les Perrières ontrafelt het Mystère des Faluns. Een paar spots verlichten het skelet van dit zoogdier. Kinderen komen dichterbij, hun mond valt open… Het is reuze spannend om tussen de botten van de imposante structuur te lopen. Dit is slechts een van de vele verrassende creaties onder de grond, bedacht door beeldhouwers, kunstenaars, regisseurs en musici.

Een sprookjesachtige verkenning met adembenemende effecten

Het artistieke ontwerp is betoverend. Op één kilometer afstand ga je tien miljoen jaar terug in de tijd, toen deze plek nog overspoeld werd door de zee. Ineens duikt een zwerm kwallen op, zit je in de jungle van het Mioceen tijdperk, sta je oog in oog met angstaanjagende haaien, een bovennatuurlijke waterspiegel... Magische scènes gebaseerd op wetenschappelijke gegevens, vertellen een boeiend verhaal. Je wordt getrakteerd op veel visuele verrassingen en geluidseffecten. Je komt ogen en oren tekort!

Een opeenvolging van indrukwekkende grotten

Alle zintuigen van de bezoeker worden verwend tijdens de ontdekking van deze grootse grotten uit de achttiende eeuw, 15 tot 20 meter hoog. Ze zijn ontstaan door het ontginnen van mergel in de groeve van Les Perrières. Dit kalksteen werd vooral gebruikt voor het bouwen van huizen. Al voordat de mens zijn opwachting op aarde maakte zijn de kalkrotsen gevormd. Klaar voor de grote ontdekkingsreis?

www.les-perrieres.com

Meer lezen