Waanzinnige bossen!

De mooiste bossen van de regio Pays de la Loire: Gavre, Mervent-Vouvant ...

Forêt de Mervent-Vouvant (85) – Geweldige natuur

In dit imposante bos van 5000 hectare, met een prachtig stuwmeer, staan enorme eiken die tot 35 meter hoogte bereiken! De verhalen doen de ronde dat dit woud de schuilplaats was van de fee Melusine en dat de magische sfeer lijkt op het woud van Brocéliande in Bretagne. In het uiterste noorden van het bos ligt Vouvant, een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Forêt du Gâvre (44) – Bomen uit de hele wereld

Dit grote staatsbos rolt de rode loper uit voor de bezoeker! Prachtige paden leiden naar het arboretum. Bomen uit Azië, Amerika en heel Europa zijn hier verzameld. In het woud is een groot netwerk van paden uitgezet, waaronder het circuit van Magdeleine. Tijdens zo’n tocht voel je de rijke legenden en geschiedenis van het gebied. Een bezoek aan het Maison de la Forêt mag niet ontbreken. Hier is ook kinderanimatie!

Forêt de Bercé (72) – Het koninkrijk van eiken

Het bos van Bercé in de Vallei van de Loir heeft een van de mooiste collecties eikenbomen. In het hoogstammig bos van Les Clos zijn sommige meer dan 300 jaar oud en hoger dan 50 meter! Ook interessant zijn de romantische bron van Hermitière, de vallei van de stenen en Carnuta: het ‘Maison de l’Homme et de la Forêt’ in het naburige dorp Jupille. Een speels, leerzaam en interactief bezoekerscentrum.

Forêt de Pail (53) – Veel hoogtepunten

Het bos van Pail ligt in de Alpes Mancelles, in bergachtig landschap. Sommige heuvels zijn 350 meter hoog en bieden een schitterend uitzicht op het omliggende platteland. Wil je nog iets verder en naar een hoger punt? Buiten de grenzen van het bos ligt de Mont des Avaloirs. Met zijn 416 meter hoogte torent de berg uit boven de streek.

Forêt d’Olonne (85) – Langs de zee

Dit bos strekt zich uit over een lengte van 11 kilometer tussen Brétignolles en La Chaume, vissersdorp van Les Sables d’Olonne. In totaal beslaat het duizend hectare. Het bos werd in de 19e eeuw aangelegd op de duinen, om tijdens stormen het zand vast te houden. Door zijn ligging tussen zee en moerassen vind je hier vooral zeedennen, groene eiken, meidoorns, tamarisken, acacia’s en populieren. Er zijn veel wandelpaden voor mooie tochten.

Forêt de Chandelais (49) – Edel grondgebied

Welkom in een van de mooiste staatsbossen van de streek. In de 15e eeuw was dit het jachtgebied van koning René en het leengoed van de graven van de Anjou! Tussen de eiken en beuken zijn 60 kilometer wandelpaden en 7 kilometer fietspaden aangelegd. In het najaar komen liefhebbers van paddenstoelen hier graag naartoe om eekhoorntjesbrood en cantharellen te zoeken.
1 / 6

In Les Pays de la Loire strekken zich bijzondere bossen uit, waaronder enkele van de mooiste in Frankrijk. Een kleine greep in beeld… De geur van mos, knisperende bladeren en zachte varens…

Welkom in het koninkrijk van de eik! Naast heel veel eiken vind je in de bossen van Pays de la Loire ontelbare andere soorten, zoals de zeeden, berk, beuk, kastanjeboom, populier… De streek heeft in totaal 325.000 hectare bos. Wat een speelveld van ruimte voor liefhebbers van wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken! Dé gelegenheid bij uitstek om van dichtbij kennis te maken met de indrukwekkende biodiversiteit en rijke fauna.

Kies je voor de zeelucht in het bos van Olonne, de exotische facetten van dat van Gâvre, het koninklijke karakter van het Forêt de Mervent-Vouvant of de aanblik van de Alpen in het bos van Pail? Hieronder een greep uit het aanbod: