Terug naar overzicht

MUSEE DE FONTENAY-LE-COMTE

Het museum van Fontenay-le-Comte is momenteel gesloten. Moderniseringswerkzaamheden aan de gang.

Adres : 5 Place du 137ème RI
85200 FONTENAY-LE-COMTE
FRANCE

Contact: MUSEE DE FONTENAY-LE-COMTE

Voor meer informatie, neem rechtstreeks contact op met de dienstverlener door onderstaand formulier in te vullen

Meer informatie?
Datum verblijf
Recevoir des informations de la part d’ « enpaysdelaloire.com »
De informatie die je aan ons doorgeeft is uitsluitend bestemd voor gebruik door de Société publique régionale des Pays de la Loire: wij delen de verstrekte informatie niet met derden.

Presentatie van: MUSEE DE FONTENAY-LE-COMTE

Het museum werd opgericht in 1875 en werd voor het laatst gemoderniseerd en uitgebreid in de jaren 1980. De rondleiding van vandaag richt zich op het culturele en natuurlijke erfgoed van de Sud-Vendée en de geschiedenis van de stad tijdens de Renaissance.

Om het museum te moderniseren, met als doel het centrum van de stad nieuw leven in te blazen in het kader van het programma "Action Cœur de ville", en om het museum te positioneren als een vector van invloed en toeristische trekpleister voor de regio, heeft de stad besloten het museum in 2020 te renoveren.

Na de goedkeuring van het Wetenschappelijk en Cultureel Project (SCP) door de gemeenteraad op 13 april 2021, werd het project gevalideerd door de DRAC op 10 september 2021. Het SCP bevestigt een nieuwe identiteit, die van een museum voor kunst en geschiedenis.

De nieuwe route zal zich richten op "de uitwisseling en circulatie van mensen, goederen en ideeën sinds de prehistorie", met een hernieuwde nadruk op het begrip "humanisme, aanwezig sinds de Renaissance met de Cenakels, vervolgens in de 19e eeuw met historici, archeologen en verzamelaars".

Start van het verzamelproject:
Het project gaat nu een meer operationele fase in met de lancering van het verzamelproject, dat een jaar zal duren.

Het project heeft een aantal doelstellingen:
1) Het maken van een zo nauwkeurig mogelijke inventaris van de 7.000 objecten, om ze wetenschappelijk beter te begrijpen en hun staat van conservering te beoordelen.
2) Een gedetailleerde beschrijving geven van elk object, inclusief de grootte, het gewicht en het materiaal. De toekomstige museumroute voorbereiden zodat de museograaf en scenograaf kunnen werken.
3) De verhuizing van de collecties voorbereiden door ze in veilige kratten te plaatsen, zodat het gebouw vrij is voor de werkfase.

Het museum zal eenmalig voor het publiek geopend zijn, na voorafgaande reservering, als onderdeel van een evenementenprogramma met als doel het publiek bewust te maken van het werk dat wordt gedaan om de collecties te beheren.

Het museum zal dus niet langer open zijn voor het publiek.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de receptie van het museum op 02 51 53 40 04.

OPROEP VOOR SCHENKINGEN 1939-1945

In het kader van een groot renovatieproject bereidt het Musée de la Ville de Fontenay-le-Comte een Herdenkingsmonument voor het Verzet en de Deportatie in de Vendée voor. Dit is een kans voor het museum om een belangrijke collectie voorwerpen, foto's en documenten te lanceren die getuigen van de Tweede Wereldoorlog.

Als u of leden van uw familie in het bezit zijn van dergelijke voorwerpen/documenten en als u wilt dat ze ons helpen meer te weten te komen over de geschiedenis van onze regio tijdens de Tweede Wereldoorlog, of om ervoor te zorgen dat ze worden bewaard en gepromoot in het Herdenkingsmonument voor het Verzet en de Deportatie, nodigen wij u uit de website www.fontenay-le-comte.fr te bezoeken of rechtstreeks contact op te nemen met het Fontenay-le-Comte museum.
Thema van het museum
Archeologie
Volkskunst en tradities
Schone kunsten
Geschiedenis
Museum voor kinderen
Categorie van het museum
Geclassificeerd en gecontroleerd door de DMF
Betalingsmogelijkheden
Creditcards
Cheques (bank en post)
Contant geld
Bezoeken
Gratis bezoek (individuelles): Ja
Gratis bezoek (groupes): Ja
Rondleidingen op aanvraag (groupes): Ja
Rondleidingen (groupes): Ja
Gemiddelde duur bezoek (groupes): @duur
Talen bezoek
Bezoek: @talen
Borden: @talen
Gesproken talen
Frans
Services
Winkel
Informations complémentaires
Groepen toegestaan vanaf 20 personen
Huisdieren niet toegestaan
©Musée de Fontenay-le-Comte
©Musée de Fontenay-le-Comte
©Musée de Fontenay-le-Comte
©Musée de Fontenay-le-Comte
©Musée de Fontenay-le-Comte
©Musée de Fontenay-le-Comte
©Musée de Fontenay-le-Comte

Meer: Zoos et sites de loisirs pour enfants

VELO-RAIL

COMMEQUIERS

Een ongewone tocht op een draisine, met familie of vrienden, langs een voormalige spoorlijn om de charme van de groene kustlijn en

vanaf 29.00€Tarief per volwassene