Terra Botanica, een buitengewone tuin!

Terra Botanica, een buitengewone tuin - Bezienswaardigheden Angers - Frankrijk

TerraBotanica1
TerraBotanica_LeTresorDeLaPerouse
Terra Botanica attraction
TerraBotanica_Serre
TerraBotanica2

Uniek in Europa is Terra Botanica, een pretpark niet ver van Angers. Een bijzonder dagje uit! Maak kennis met de plantenwereld via veel aparte attracties.

Tropische jungle, ritje in een notendop en 4D-bioscoop!

Heb je het ooit gedaan? Een trekking door een tropische jungle, op rails in een walnotendop tussen de boomtoppen, terug naar het tijdperk van de T-Rex dankzij 4D-beelden, avonturier spelen in het pak van een echte barnsteendelver… Op vijftien hectare zijn magische tuinen, weelderige serres en waterpartijen aangelegd. Terra Botanica heeft zoveel diverse attracties! Je kijkt je ogen uit en je mond valt open bij het zien van al het moois.

Nieuw sinds 2016: de Schat van Perugia…

Het park telt een aantal nieuwe voorstellingen, waaronder de Schat van Perugia. Deze show vertelt het verhaal van twee jonge ontdekkingsreizigers. Ze gaan op zoek naar de ladingen planten en zaden die de beroemde markies meebracht uit alle wereldhoeken. Op mysterieuze wijze verging zijn schip in de 18e eeuw. Hij werd met man en muis verzwolgen door de zee… Andere noviteiten zijn onder meer een bijna vier meter grote interactieve vogelverschrikker, een ongelooflijke symfonische eik, het grootste plantenfossiel ter wereld, een kleine kinderboerderij, heel bijzondere moestuinen en quizhutjes.

Op verkenning in de plantenwereld, in de Anjou

Ook de meer gangbare attracties trekken veel bekijks: het dorp en het eiland van de kabouters, de indrukwekkende ballon waarin waaghalzen zich naar 150 meter hoogte boven de grond laten hijsen, de vlinderserre waar ontelbare soorten rondfladderen of de buitengewone tuinen. Een van de bezienswaardige parken kan je met een bootje bezoeken om de botanische soorten van de Anjou te ontdekken! Je doet ideeën op voor je eigen tuin.