Proef de oosterse sfeer van het Parc Oriental in Maulévrier!

Parc_Oriental_Maulevrier1
Parc_Oriental_Maulevrier2
Parc_Oriental_Kyudo
Parc_Oriental_Maulevrier3

Wil je naar het land van de rijzende zon? Het Parc Oriental van Maulévrier in de Mauges heeft de grootste Japanse tuin van Europa. Hieronder 5 redenen voor een bijzondere tocht door de tuin.

1 - Voor de authenticiteit en symboliek

Je denkt echt dat je in het Verre Oosten bent. In het Parc Oriental van Maulévrier groeien en bloeien 400 verschillende soorten planten en bomen. Dergelijke serene tuinen vind je ook in Japan. Het beekje is de symbolische getuige van het leven, dat van oost naar west in het kielzog van de zon stroomt. Prachtig zijn ook de meditatieheuvel, de typische rode brug, de eilanden van de kraanvogels en de schildpadden…

2 - Voor de bijzondere pagode

Dit wonderlijke bouwwerk doet denken aan een woning uit de Elzas met Aziatische invloeden. De geschiedenis van het park wordt hier in beeld gebracht. Via een verzameling foto’s en een film begrijp je de overeenkomsten met Japanse tuinen. Een schilderachtige tuin met mossen, bamboe en varens, afgewisseld met bloeiende planten.Dit wonderlijke bouwwerk doet denken aan een woning uit de Elzas met Aziatische invloeden. De geschiedenis van het park wordt hier in beeld gebracht. Via een verzameling foto’s en een film begrijp je de overeenkomsten met Japanse tuinen. Een schilderachtige tuin met mossen, bamboe en varens, afgewisseld met bloeiende planten.

3 - Voor avondwandelingen

In het Parc Oriental van Maulévrier kan je spirituele avondwandelingen maken met een lampion in de hand. De kleurrijke verlichting onderweg doet je wegdromen en heerlijk ontspannen. De sprookjesachtige wandeling leidt door zes verschillende gedeelten met een magische sfeer. Geniet volop van de onvergetelijke tocht, begeleid door rustgevende muziek en mooie visuele effecten.

4 - Voor een keur aan activiteiten het hele jaar door

Het hele jaar kan je in het park workshops volgen van Ikebana, de Japanse bloemsierkunst. Van een heel andere orde is kyudo. Deze oude boogschietkunst kan je leren beoefenen in een heel mooi gebouw. Het park organiseert ook een landelijke bonsaibeurs en talrijke andere evenementen, gewijd aan bijvoorbeeld Japanse drums, spelletjes, thee of de Hanami, het Japanse kersenfeest.

5 - Voor de authentieke theesalon

Houd een heerlijke pauze in dit mooie gebouw of op het terras! Geniet van een kopje thee, gezet volgens oude tradities. Vergeet niet het vlakbij gelegen plantenpaviljoen te bezoeken. Het herbergt een prachtige verzameling bonsaiboompjes. In de ontdekkingstuin worden je vijf zintuigen geprikkeld.