Maak kennis met het museum en paleis van Robert Tatin!

Museum Robert Tatin - Bezienswaardigheden Mayenne - Frankrijk

Musee_Robert-Tatin1
Musee_Robert-Tatin2
Musee_Robert-Tatin3
 Musee_Robert-Tatin4
Musee_Robert-Tatin5

Is het een Aziatische tempel of een Zuid-Amerikaans bouwwerk van de Maya’s? Een fort van de Maori? Op het platteland van de Mayenne vind je in Cossé-le-Vivien het bijzondere monumentale paleis-museum van kunstenaar Robert Tatin

Welkom in de Laan van de Reuzen

Gelijk na de ingang zie je de enorme personages van steen. Dit is het eerste contact met de wereld van Robert Tatin, die het idee had om de bezoeker via de Laan van de Reuzen naar zijn onwaarschijnlijke bouwwerk te leiden… Deze grote dromer en aanhanger van het humanisme heeft in totaal 21 jaar gebouwd aan zijn imposante paleis. Het staat op het terrein van het boerderijtje waar hij sinds 1962 woonde.

Een plek met vreemde creaties

Het is in feite één monumentale sculptuur met heel veel details van personen, andere wezens en symbolen. Je voelt je hier ontdekkingsreiziger! Met wijd open ogen kijk je naar de ingang die beschermd wordt door een enorme draak met grote gapende mond… Eenmaal binnen kom je in de meditatietuin, een rustige ruimte waar vreemde wezens rond het waterbassin stoeien. Je manoeuvreert tussen kleine openingen door en betreedt dan de vertrekken met schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek van Robert Tatin. Hij was opgeleid tot timmerman en had ontzettend veel talent als bouwer. Tegenwoordig wordt hij wereldwijd ook als echte kunstenaar beschouwd.

Het huis van Robert Tatin hoort ook bij het kunstwerk

Tijdens zijn vele reizen en verblijven in onder andere Zuid-Amerika heeft hij inspiratie opgedaan en werd zijn fantasie geprikkeld. Dit vormde de basis voor het ontwerp van het ongelooflijke universum dat je gelijk pakt en niet meer loslaat. Iets verder staat de woning van de heer des huizes. Ook die is op een bijzondere manier versierd en daarnaast zie je een veld met beeldhouwwerken van hedendaagse kunstenaars. Na afloop van je bezoek is een halte bij de Poort van de Reuzen een must. Hier brengt Robert Tatin op zijn manier hulde aan de schilders die hij bewonderde. Echt heel apart is dit uitstapje!