Escal’Atlantic, bezoek een passagierschip van vroeger!

Escal Atlantic - Transatlantic Liner Museum - Bezienswaardigheden Saint Nazaire

Escal-Atlantic-Saint-Nazaire1
Escal-Atlantic-Saint-Nazaire2
Escal-Atlantic-Saint-Nazaire3
Escal-Atlantic-Saint-Nazaire4

In de voormalige onderzeeërbasis van Saint-Nazaire ligt een schat ‘aangemeerd’! Escal’Atlantic is een reconstructie van een stoomboot uit de vorige eeuw. Op drie niveaus en een oppervlakte van 3700 m² maak je een ongelooflijke trans-Atlantische reis. Proef de betoverende sfeer van weleer…

Een inschepingsruimte van toen!

Waarheen leidt deze loopbrug die de dikke muur doorboort van de duikbootbasis? De bezoeker staat ineens oog in oog met een imposante scheepsromp. Even later beland je in de vertreklounge met de nostalgische sfeer van vroeger! Je waant je terug in de dertiger jaren, de hoogtijdagen van de passagierslijnschepen, die het mogelijk maakten om naar andere continenten te reizen. Het grote glimmende bord van het authentieke schip Normandie prijkt op de muur.

De hutten, eetzaal, het wandeldek…

Escal’Atlantic neemt je mee voor een legendarische zeereis. In 25 ruimten kan je in alle rust rondlopen en de sfeer proeven van de zeereuzen. Je neemt een kijkje in de hutten, de machinekamer, het indrukwekkende restaurant of zelfs de tussenbrug, die diende als verblijf voor de emigranten… Ook verrassend is de bar waar je een cocktail kunt bestellen of het wandeldek, een magische plek met ligbedden, tegenover een filmprojectie die je het gevoel geeft midden op zee te zitten, wanneer de zon opkomt of een storm opsteekt.

Multimedia voor een levendige belevenis

In totaal zijn bijna 200 voorwerpen gebruikt van legendarische schepen als de France, de Normandie of de Liberté voor de inrichting van de verschillende ruimten van Escal’Atlantic. Overal zie je de weelderige relikwieën. Je kan geraffineerd serviesgoed en reisaccessoires bekijken. Ook de decoratie- elementen versterken de beleving. Digitale schermen vertellen de geschiedenis. Multimedia, audiovisuele middelen en spelletjes voor klein en groot maken van dit bezoek een geweldig avontuur. Zo kan je voor even directeur zijn van een rederij. Elders mag je je eigen trans-Atlantische vloot besturen op een immens grote interactieve wereldkaart. Als je weer buiten staat, wrijf je in je ogen… Je hebt de indruk dat je een droomcruise hebt gemaakt. Een mooie oversteek!