6 plekken om helemaal tot rust te komen!

Bos van Mervent-Vouvant – Mijn hut in Canada (85)

De dichte begroeiing en meren in het grootste bos van de Vendée doen soms denken aan het groene landschap van Ontario. Je bent in het Forêt de Mervent, een bosgebied van 5000 hectare. Sommige eiken zijn wel 35 meter hoog. Wat is het leven mooi als je te midden van ongerepte natuur, in alle rust, op een zonnige dag in een kano over het water glijdt…

Clisson – De charme van Toscane (44)

Rode dakpannen, pijnbomen, romaanse bogen… Toscane lijkt in de Loire-Atlantique te liggen, hier in het trotse Clisson! In het begin van de 19e eeuw was het stadje in verval geraakt. De broers Cacault hebben het in Italiaanse stijl heropgebouwd. Deze liefhebbers van de prachtige ‘laars’ werkten en woonden er, maar werden door antirepublikeinen het land uitgedreven. In Clisson kregen ze hulp van beeldhouwer Frédéric Lemot, die het romantische Domaine de la Garenne Lemot met de villa in de neo-Palladio-stijl bedacht.

Oriëntaals Park van Maulévrier – In het land van de Rijzende Zon (49)

Je wordt helemaal zen in de grootste Japanse tuin van Europa, niet ver van Cholet! Het Parc Oriental van Maulévrier is 29 hectare groot. Meer dan 400 verschillende planten groeien en bloeien weelderig rondom meditatieheuvels, de typische rode brug en de pagode. Het beekje in de tuinen stroomt van het oosten naar het westen, overeenkomstig de oosterse traditie. Neem een pauze in het authentieke theehuis. ’s Avonds is het park feeëriek verlicht. Wat een magische sfeer!

Alpes Mancelles – Zoals in de bergen (53 en 72)

Natuurlijk kan je de Alpes Mancelles, op de grens van de Sarthe en Mayenne, niet echt vergelijken met hooggebergte. Het schilderachtige landschap heeft wel het karakter van een berggebied. Rotsformaties, valleien en heidevelden wisselen steile hellingen en heuvels af, waaronder de Mont Narbonne die 217 meter hoog is. Vergeet Saint-Léonard-des-Bois niet. Het lijkt op een dorp in de Alpen!

Terril d’Abbaretz – Lopen op de maan! (44)

Je voelt je op een andere planeet… Ten noorden van Nantes ligt een puntige berg met de vorm van een uitgedoofde vulkaan. Planten hebben moeite met groeien op deze bijna kale witte top. Hier werd tot de jaren 50 tin ontgonnen. Wat van de mijn overblijft is de 121 meter hoge heuvel, erg in trek bij wandelaars en mountainbikers. Vanaf de berg heb je een weids uitzicht over het omliggende platteland.

Haven Port du Bec – Op naar Patagonië (85)

Doorspekt met steigers op hoge palen in de modder, verstevigd met balken en planken, lijkt Port du Bec op geen andere haven in de Vendée. Aan de ietwat rommelig aanblik dankt deze aanlegplaats haar bijnaam ‘de Chinese haven’. Je waant je in een dorp langs de kust in Azië of Patagonië. Hier worden veel oesters gekweekt, onder andere de lekkere ‘Vendée Atlantique’. Port du Bec is ook bekend om haar visserij op glasaaltjes.
1 / 6

Onthaast in Les Pays de la Loire en doorbreek je dagelijkse routine in ongewone gebieden met de sfeer van verre bestemmingen. Je kan zelfs op de maan lopen!

Tijdens je volgende vakantie in Pays de la Loire een Canadees bos doorkruisen, wandelen in een Toscaans stadje, de berglucht van de Alpen opsnuiven of op avontuur gaan in Patagonië? Deze locaties zijn heel verschillend, ook jouw favoriete omgeving zit ertussen.

Vul je rugzak, pak je koffer en vertrek voor nieuwe belevenissen. In West-Frankrijk is een ver avontuur soms heel dichtbij…