Thalassocentra, anders dan andere!

Thalasso Spa, Thalassocentra - Atlantische Loirestreek en Vendee - Atlantische kust

Thalasso_Pornic_Exterieur
Thalasso_Pornic
RelaisThalasso_LesTourelles_LaBaule1
RelaisThalasso_LesTourelles_LaBaule2
Thalasso_St-Jean-de-Monts1
Thalasso_St-Jean-de-Monts2
Thalasso_Thalgo_La-Baule1
Thalasso_Thalgo_La-Baule2
Thalasso Les Sables-d'Olonne

In de Vendée en Loire-Atlantique hebben de centra voor thalassotherapie elk een heel eigen sfeer en faciliteiten. Het zijn bijzondere wellnesscomplexen, die lichaam en geest een opkikker geven of voor een slanker silhouet zorgen… Kom je ontspannen en je accu weer opladen. Je geniet van de weldaad van de Atlantische Oceaan.

Trend: cocooning
Alliance Pornic

Naast de baai van La Source, in Pornic (44), is dit thalassocentrum gehuisvest in het voormalige casino van de stad. Een oase van rust! Wie zich hier wil laten verwennen, kan kiezen voor inpakkingen van algen of klei. Of voor een heerlijke massage: bijvoorbeeld van de hoofdhuid en het gezicht of een Japanse massotherapie en ayurveda, de specialiteit van het huis. In totaal 4000 m² ruimte voor wellness: een waterparcours, zwembad met zeewater, fitnessruimte, hammam met eucalyptus of sauna met lichttherapie.

 

Trend: retro
Côte Ouest Les Sables-d’Olonne

Er hangt een heerlijke sfeer, hier in Les Sables d’Olonne (85). Het wellnesscentrum hoort bij het hotel dat is ingericht in de stijl van de jaren 30, geïnspireerd op de stoomboten van toen. Te midden van een dennenbos, niet ver van de oceaan en het meer van Tanchet vind je alle rust. Ter beschikking: zwembad met zeewater dat verwarmd is tot 32°C, klein strand met fijn zand en kleedhokjes in de sfeer van weleer. De kuurklant kan profiteren van een waterparcours, fitnessruimte en aromatherapie, een oriëntaalse hammam of duobehandelingen in een mooie privéruimte.

 

Trend: luxe
Le Château des Tourelles

Buiten de drukte van het bruisende La Baule (44), op de Pointe du Bec, herbergt dit schitterende kasteel uit de 19e eeuw een prachtige pleisterplaats met vier sterren. Het Zweedse voetbalteam heeft hier tijdens EURO 2016 zijn intrek genomen. Het toprestaurant grenst aan een bos met oude bomen, net als het thalassocentrum. Het beschikt over een heel goed ingericht watercomplex: overdekte zwembaden en in de openlucht, een waterparcours, speels zwembad, solarium, cardiofitnessruimte, sauna’s, hammam… Hydrotherapieverzorging in prachtige privésuites!

 

Trend: vernieuwend
Thalasso.com Saint-Jean-de-Monts

In de sfeervolle badplaats Saint-Jean-de-Monts (85) beschikt dit centrum over een van de grootste zoutwaterbaden van Frankrijk. Thalasso.com streeft naar heel geavanceerde behandelingen en zorg. De gasten kunnen genieten van de hydrosensoriel, die muziekgolven uitzendt op een waterbed of van chromotherapie, een behandeling met gebruik van kleuren. Het complex maakt ook dankbaar gebruik van zeemodder uit de nabijgelegen baai van Bourgneuf, voor zijn helende werking van oligo-elementen. Extra aantrekkelijk is de dichtbije golfbaan van Saint-Jean-de-Monts, een van de mooiste terreinen van Frankrijk.

 

Trend: elegantie
Thalasso & Spa Barrière Le Royal

Van top tot teen gerenoveerd is Hôtel Le Royal in La Baule. Het maakt deel uit van de groep Barrière en heeft een geraffineerd thalassotherapiecentrum van 1000 m². Dit verwencentrum beschikt over drie zwembaden met verwarmd zeewater, een hammam, sauna, ontspanningsruimte die uitkijkt over de oceaan en twee VIP-cabines. De kuren zijn ontwikkeld door de artsen en diëtiste van het huis. Je kan genieten van een behandeling die gifstoffen afvoert, terwijl je kind wordt gemasseerd of je baby zwemlessen krijgt.