Heel natuurlijke dagjes uit in Les Sables d’Olonne

Wat te doen in Les Sables d'Olonne? - Vendée - Atlantische kust, Frankrijk

Ecozoo des Sables d'Olonne
Pêche en kayak de mer
Marais salants Les Salines
Le Kifanlo, sortie pêche en mer

Ontdek zeldzame soorten in een zoo, die niet te vergelijken is met andere dierentuinen. Leer de kneepjes van het vak als zieder van ‘wit goud’, ga vissen vanuit een kajak of stap aan boord van een echte ‘chalutier’! In Les Sables d’Olonne heb je de keus uit een verrassend aanbod van buitenavonturen. Natuurlijk!

Vreemde dierensoorten observeren in de Ecozoo

Reuzegrote miereneters, wolven met manen, de koningsgier, gibbons met witte handen, Buffon-ara’s, rode panda’s en zelfs leeuwen uit de Atlas, een ondersoort die in het wild als uitgestorven wordt beschouwd… Naast het feit dat de Ecozoo in Les Sables d’Olonne zich optimaal inzet voor het behoud van biodiversiteit, neemt zij ook deel aan de bescherming van exotische soorten. In deze groene oase van drie hectare leven ook bedreigde soorten en dieren die je in andere zoo’s weinig ziet.

 

In een kajak vissen met een passievolle compagnon

Het is heerlijk om langzaam over het water te glijden in een kajak. Ondertussen vertelt een kenner je hoe je een zilverkleurige zeebaars bevrijdt. Nicolas Huguet legt je haarfijn uit hoe je jouw vangst van de haak afhaalt en weer te water laat. Deze gepassioneerde visser beheerst de kunst van het vissen met veel respect voor de natuur. Hij is vrijgevig met tips en leert je graag andere technieken om makreel of oude en kleine tonijnen aan de haak te slaan. Een aanpak die tegelijk apart, ludiek en ecologisch is!

 

De geheimen van het witte goud

Zin om te zien en horen hoe zout gewonnen wordt? Les Salines neemt je mee voor een expeditie van twee uur. Je begint met een boottochtje door de zoutmoerassen, aan boord van de Mireille et Jonathan. Je legt aan in het Parc d’Aventure du Sel voor een spectaculaire demonstratie van de zoutzieders. Daarna doe je mee aan een traject met veel spelletjes en ontdekkingen, dat de geschiedenis in beeld brengt van de onontbeerlijke smaakmaker door de eeuwen heen. Leuke bijzonderheid: kinderen kunnen hier zelf zout oogsten en een zakje ervan mee naar huis nemen!

 

Aan boord van een authentieke treiler met de vissers

schippers- en vissersberoep? Ga mee op zee met de Kifanlo. Je trotseert de golven 2,5 uur lang met deze indrukwekkende treiler uit de jaren 50. Hij is inmiddels benoemd tot historisch monument! Onderweg leer je voormalige vistechnieken. Je helpt bij het te waterlaten van het net, het binnenhalen van de vangst, het leegkappen, sorteren, de ingewanden verwijderen en de schoonmaak. Met een beetje geluk ga je huiswaarts met een gezonde vismaaltijd...

Meer lezen

ZOO DES SABLES

De Dierentuin, werkelijk betoverend.
Meer informatie gebruiksaanwijzing