De mooiste kustweggetjes

Les cinq Pineaux - St-Hilaire-de-Riez
Sentier des Douaniers à Pornic
Plage de Porcé - Saint-Marc-sur-Mer
Corniche-vendeenne - Le Trou du Diable - St-Gilles-Croix-de-Vie
Plage La Paracou - La Chaume - Les Sables d'Olonne

Absoluut de moeite waard zijn deze paden langs de kusten van de Loire-Atlantique en de Vendée. De weggetjes tonen adembenemende uitzichten en voeren door heel gevarieerd landschap. Fijne tocht tussen duinen, rotsen, bossen en zelfs moerassen!

Van Saint-Jean-de-Monts naar Saint-Gilles-Croix-de-Vie (Vendée)

Fietsers en wandelaars worden heel blij van deze 23 kilometer lange afwisselende tocht door pijnboombossen en langs de oceaan. De route loopt naar de rotskust van de Vendée, waar je drie kilometer lang kunt genieten van de prachtige uitgesleten granieten rotsen. Mis niet de Cinq Pineaux, die doen denken aan vreemde hoofden die worden ondergedompeld in de oceaan, of het borrelende gat: Trou du Diable

Van Saint-Michel-Chef-Chef naar Pornic (Loire-Atlantique)

De mooiste manier om de Côte de Jade te ontdekken? Wandel over de douanepaden. Dit traject is 23 kilometer lang en leidt langs de landtong Pointe de Saint-Gildas en haar seinpaal. Niet ver daarvandaan begint het Circuit des peintres. Hier hebben heel veel schilders hun ezel neergezet en de schilderachtige omgeving op doek vereeuwigd. De tocht voert vervolgens naar Pornic, een van de mooiste kustplaatsen van de streek.

Le sentier du Ponant op Île d’Yeu (Vendée)

De tocht van Ponant laat je het westelijke deel van het eiland Yeu zien. Vanaf Port-Joinville volg je een pad van 21 kilometer. Je komt langs idyllische strandjes en opmerkelijke dolmen. Op de route liggen de Grote Vuurtoren en het Oude Kasteel uit de 14e eeuw, die Hervé waarschijnlijk hebben geïnspireerd voor het Kuifje-stripboek De Zwarte Rotsen! In het zuiden kom je aan bij het sfeervolle haventje Port de la Meule. Voordat je het binnenland ingaat, bereik je het fort van Pierre-Levée waar maarschalk Pétain werd vastgehouden.

Van Saint-Nazaire naar Pornichet (Loire-Atlantique)

Route van 9 kilometer vol verrassingen! Je loopt langs visplatforms op palen, oude vergeten forten, verborgen baaien, gele rotsen en lange fijne zandstranden… Het landschap verandert steeds en biedt prachtige vergezichten. Als je de route via Saint-Marc-sur-Mer volgt, kom je bij een uitzichtplek die diende als decor voor de film Les Vacances de Monsieur Hulot. Het standbeeld van de hoofdpersoon staat hier vlakbij.

Van Brem-sur-Mer naar Les Sables-d’Olonne (Vendée)

Een prachtige tocht van 22 kilometer, die begint met een stuk door de duinen en dan langs distels en wilde wijnranken naar het bos leidt. Eenmaal uit het woud, kunnen echte sportievelingen kiezen voor een langere route van 9 kilometer. Deze voert door de moerassen van Île d’Olonne, waar de paden omgeven zijn door water. Je wandelt terug richting de stranden van Les Sables d’Olonne. Voordat je daar bij aankomst een verfrissende duik in zee neemt, is een bezoek aan het vissersplaatsje La Chaume een aanrader. Veel charme heeft ook Île Penotte met zijn met schelpen versierde huizen…