De beste stranden voor gezinnen

De beste familie stranden - Atlantische kust - Frankrijk, Pays de la Loire

Plage de Porcé à Saint-Nazaire
Plage du Marais Girard - Brétignolles/Mer
Noirmoutier en Pays de la Loire

Aan de kust van de Vendée en Loire-Atlantique zijn dit heerlijke familiestranden. Met kinderen kan je veilig zwemmen, schelpdieren zoeken of in de speeltuin vertoeven!

Plage de Pont Mahé - Mediterrane sfeer

Ga lekker pootjebaden in het warme zeewater, dat in de zomer kan oplopen tot 28°C. Dat komt doordat de oceaan hier niet snel diep wordt. Al snel begrijp je waarom deze plek de ‘Middellandse Zee van het Westen’ wordt genoemd. Het strand ligt in een vredige baai van Assérac (44), tussen duinen en dennenbossen. Plage de Pont Mahé heeft het label van Natura 2000 echt verdiend. Bij hoogtij kan je hier heel veilig zwemmen.

Bassin Dombret - Openluchtzwembad

Zwemmen in een zwembad met zeewater! Ver van het drukke strand van Les Sables d’Olonne (85) ligt dit grote bassin dat met rotsen is omringd. Het wordt regelmatig geleegd en schoongemaakt. Hier komen vooral badgasten uit de buurt van La Chaume, een klein vissersdorp aan de ongerepte kust. Kinderen genieten volop in het zoute water zonder golven. Wel zo rustig voor hun ouders dieontspannen kunnen zonnebaden op het strand…

Het grote strand van Saint-Nazaire - Oneindige speelruimte

Veel kinderspeeltoestellen van drijfhout vind je in het zand van de Grande Plage in Saint-Nazaire (44), bij het havengebouw. Kinderen leven zich uit, klimmen en klauteren. Dikke touwen, stellingen, ladders en schommels zorgen voor veel lol. Ouders kunnen hun kroost goed in de gaten houden vanop de omringende bankjes. Daarna wacht het zeewater voor een aangename duik.

Plage du Marais Girard - Gezellige visvangst

Dit strand is ideaal voor gezinnen. In de stille badplaats Brétignolles-sur-Mer (85) strijken families graag neer bij strandclub Les Dauphins. Je kan bij laagtij met je kids tussen de rotsen krabbetjes en alikruiken zoeken! Plezier gegarandeerd… Fransen noemen deze jacht op schelp- en schaaldieren ‘la pêche à pied’ oftewel ‘te voet vissen’.

Plage des Vieille - Actief met de schep

Je bent op een van de mooiste stranden van het eiland Yeu (85)! Deze grote baai ligt in het zuiden. De ondiepe zee klotst tussen de rotsen. Tal van activiteiten en watersporten zijn mogelijk: je kan leren surfen en een boot of kano huren. Ook aan wal biedt Yeu genoeg vertier. Een idyllisch plekje is de sfeervolle Port des Vieilles, een van de kleinste havens van Frankrijk

Meer lezen

LE BASSIN DOMBRET

Natuurzwembad in de zee dat verscholen ligt in een inham van de rotkust van het vissersdorp La Chaume.
Meer informatie gebruiksaanwijzing

PLAGE DU MARAIS GIRARD

Toegankelijk voor PBM, scheepshelling
Meer informatie gebruiksaanwijzing