5 originele belevenissen in Noirmoutier

Wat te doen in Noirmoutier? - Vendée - Atlantische kust, Frankrijk

Vieux gréement O'Abandonado
Le Gois
Marais salants de Noirmoutier
Marais salants de Noirmoutier
Pommes de terre de Noirmoutier
Le Polder de Sébastopol
Le Polder de Sébastopol 2

Midden in magische landschappen zijn op het mimosa-eiland tal van heel natuurlijke activiteiten mogelijk. Focus op 5 van hen, om het rustige Noirmoutier te (her)ontdekken!

1) Varen aan boord van een oud schip

O’Abandonado is een fantastische zeilboot, van oorsprong een Portugese kustvaarder bestemd voor het vervoer van zout. Nu zijn vaarliefhebbers van harte welkom aan boord, van Pasen tot Allerheiligen. Verlang je naar een tochtje op zee? Of kies je voor een dagexcursie om koers te zetten naar het eiland Le Pilier? In het ruime sop gaan vissen is ook mogelijk. Na een dag op zee komen de deelnemers misschien wel thuis met wat makrelen.

2) Naar het eiland via een vergankelijke weg

Leuker dan naar het eiland komen via de brug is de oversteek maken op de passage du Gois. Deze weg van 4,5 kilometer wordt bij vloed verzwolgen en is open als de zee zich terugtrekt. Dan dartelen mensen op dit speelterrein, op zoek naar eetbare schelpen in de buurt van deze unieke plek op de wereld. Als je in Beauvoir-sur-Mer weer vaste voet aan wal hebt, kan het vrije eilandleven beginnen.

3) Een taart proeven met de aardappel van Noirmoutier

In de velden van Noirmoutier groeit de kelpalg in de aarde. Boeren maken er dankbaar gebruik van om hun akkers te bemesten, wat zorgt voor de zilte smaak van de Bonnotte, een vroege aardappel met een unieke smaak. Schuif aan tafel in restaurant l’Étier. De chef bereidt de pieper op een originele manier. Proef zijn hartige taart met de smaakvolle aardvrucht, vergezeld van crème glacée met saffraan van het eiland.

4) Op bezoek bij een zoutproducent

Niet ver van La Guérinière ontvangen Emmanuel en Yolande graag toeristen in de zoutpannen van La Nouvelle Brille. Ze vertellen alle ins en outs over hun ambachtelijke zoutwinning en gunnen je een kijkje in hun keuken om de geheimen van het witte goud te ontrafelen… Na afloop van de boeiende gratis rondleiding kan je rechtstreeks van de producent zout inslaan voor thuis. Ook leuk als cadeau. In een schattige cabane hebben ze een winkeltje ingericht.

5) Zo dicht mogelijk bij vogels komen

Aan het begin van Noirmoutier komen op de Polder van Sébastopol meer dan 170 vogelsoorten bijeen. Met de verrekijker in de hand geniet je van onverwachte natuurmomenten. Het Office de Tourisme organiseert in het zomerseizoen gratis uitstapjes om vogels te spotten onder begeleiding van een deskundige gids van de Vogelbescherming.