5 geheime stranden ontdekken

5 zeer speciale stranden - Tahiti, Cabonnais ... Atlantische kust, Frankrijk

Plage de l'Anse des Soux
Ile des Evens

Verborgen, ongerept of bijna niet toegankelijk… Dit zijn ‘plages’ die je niet zomaar tegenkomt. Vijf plekken aan zee uitgelicht, waar je rustig vertoeft. Ver van de toeristendrukte en ijsverkopers!

1) Plage Tahiti - Paradijselijk

Deze ministrook van zand in Le Pouliguen (44) is omsloten door granieten kliffen. Het intieme strandje bereik je via een trap die in de rotsen is uitgehouwen. Bij hoogtij kan het gebeuren dat de toegang is afgesneden. Het strand dankt zijn naam aan het witte zand, omzoomd door een turquoise zee. Je waant je gelijk op een exotisch eiland! Zwemmen zonder toezicht.

2) Plage de Belle Maison - Ongerept

Dit idyllische strand wordt beschouwd als het mooiste van het eiland Yeu (85). Het ligt aan de ongerepte kust , ver van het bruisende Port Joinville en zijn veel bezochte nichtjes in het zuiden. Het is een knus verscholen baaitje met kristalhelder water dat aan de grote rotsen likt. Kijk uit, hier zwemmen is niet zonder gevaar.

3) Plage du Cabonnais - Verstopt

Het is niet makkelijk om dit afgelegen hoekje bij Mesquer (44) te bereiken. Onbekend bij de meeste toeristen… Een parkeerplaats vind je niet dichtbij. Een klein weggetje leidt naar Le Cabonnais. Eenmaal daar voel je je afgesloten van het gewoel door de dennen en lage kliffen. Let op als je gaat zwemmen, want hier is geen badmeester die toekijkt.

4) Plage du Petit Sochard - Ontspannend

Een oase van rust! Genesteld in Saint-Jean-de-Monts (85) is dit prachtige pareltje geflankeerd met wandelpaden en mooie duinen met fijn zand. Toeristen laten het ten onrechte links liggen… Beter, want zo kan je ultiem onthaasten en in alle rust genieten van het ongerepte decor. Enkele minuten wandelen en je bent er. Geen strandwacht aanwezig.

5) Plage de l’île des Evens - Een eilandje

In zee bij La Baule (44) spartelt een driehoekig minuscuul stukje land. Zelfs lokale bewoners komen er nauwelijks. Dit micro-eiland is bereikbaar per boot. Het heeft een klein strandje naast de ruïnes van een bar-restaurant, die zijn beste tijden kende in de zestiger jaren. Het uitzicht op de baai is adembenemend.