Terug naar overzicht

SENTIER ENTRE MARES & HAIES

Bij Bellevue, route de Martinet, is het een mooi verzonken pad omzoomd met bomen en struiken, een toevluchtsoord voor libellen, vogels, bloemen en insecten.

Adres :
85190 BEAULIEU-SOUS-LA-ROCHE
FRANCE

Presentatie van: SENTIER ENTRE MARES & HAIES

Het is een mooi verzonken pad omzoomd met bomen en struiken, een toevluchtsoord voor libellen, vogels, bloemen en insecten.

In Bellevue, op de route de Martinet, is het pad, tussen vijvers en hagen, aangelegd dankzij twee plaatselijke verenigingen:
"Connaître, protéger la nature": deze vereniging zet zich in voor de bescherming van de natuur door middel van ontdekkings-, beschermings- en bewustmakingsactiviteiten.
"Cap Nature": een hardloopvereniging

De eerste stappen werden gezet in 2004 met beplanting, de bouw van een observatorium en een stenen trap om de toegang te vergemakkelijken.

In de loop van de seizoenen zijn er verschillende inrichtings- en beplantingswerkzaamheden uitgevoerd en is het pad gedeeltelijk uitgegraven met pikhouwelen door vrijwilligers.

In 2015 wilde de vereniging Cap Nature ook betrokken raken bij het project, met als doel het creëren van een klein verzonken pad door de brem en braamstruiken. De twee verenigingen sloegen de handen ineen om het pad aan te leggen, inclusief beplanting, het bouwen van een loopbrug, het plaatsen van een haag van dood hout, het omploegen van een haag en het aanleggen van vijvers.

De natuurvereniging voerde een aantal inventarisaties uit op het terrein, waaronder vogels, libellen, bloeiende planten, bomen en struiken. Om dit educatieve pad te benadrukken heeft de natuurclub een boekje uitgegeven waarin alle struiken en bomen in de bocage worden beschreven.
Het boekje geeft een overzicht van de 58 soorten bomen en struiken die langs het 1.150 meter lange pad te vinden zijn. Het is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor van Pays des Achards of het gemeentehuis van Beaulieu-sous-la-Roche.

Wandelaars kunnen ook de bewoners van de vijver, de vogels van de steengroeve, de salamander en natuurlijk de lentebloemen ontdekken.

Het extraatje: twee grote tafels, ontworpen door Denis Crochet, maken deze magische plek compleet.
Type routes / soort route
Sentier de Promenade et de Randonnée (PR)##Pad met informatieborden
Vertrekplaats
BEAULIEU SOUS LA ROCHE
Aankomstplaats
BEAULIEU SOUS LA ROCHE
Afstand
1,15 Km
Manier van reizen
Te voet, moeilijkheidsgraad: Makkelijk, duur: @duur
Kleur van de bewegwijzering
Entre mares & haies - parcours pédagogique
Soort wegdek
@hoogteverschil% op onverharde weg
©Julien Gazeau
©Julien Gazeau