Treinen als geen andere

Chemin de fer de la Vendée
Chemin de fer touristique Le Transvap
Le Muséotrain de Sémur-en-Vallon

Vergeet de TGV tijdens een uitstapje in de Sarthe of de Vendée! Ga aan boord van een industrieel treintje, tuf door het platteland met een stoomtrein of in een authentieke restaurantwagon van de Orient Express.

Gastronomische excursie in een heel luxe trein

Welkom bij Agatha Christie! Mahoniehout, tapijt op de grond, lampjes op het tafellaken… Zoals beschreven in haar boek, ontbreekt niets in deze authentieke wagon van de Orient Express, de luxe trein die Parijs met Istanboel verbond. Deze restauratiewagen werd in 1940 gebouwd en in 2016 helemaal gerestaureerd door de vereniging Chemin de fer de la Vendée, De wagon heeft nog de originele reclameborden en het fornuis op steenkool. Tussen mei en oktober kan je in Mortagne-sur-Sèvre (85) opstappen voor een heerlijke culinaire reis van drie uur. Verwennerij met een menu van een heel goede chef-kok!

Landelijke trip met stoomtrein

Van juni tot september biedt de vereniging ook een prachtige rit in het kielzog van een antieke locomotief. De reis leidt over bruggen die valleien overspannen en door lieflijk coulisselandschap van de Vendée. In de Sarthe voert de Transvap vanaf Beillé (72) over het spoor van de Mamers – Saint Calais. Bepaalde perioden van het jaar rijdt hier een stoomlocomotief uit 1923. Verschillende themareizen worden regelmatig georganiseerd, zoals bijvoorbeeld met Pasen of Kerstmis. Topvertier voor alle leeftijden!

Op weg naar de Muséotrain!!

Op een verscholen schilderachtig stationnetje te midden van het platteland bij Semur-en-Vallon (72) kan je van juni tot september op het treintje Decauville stappen. Met deze trein werden vroeger de arbeiders naar de velden en hun werkplekken vervoerd. Na een rit van 1,5 uur komen de reizigers aan bij de Muséotrain, waar een schat aan spoorwegmateriaal wordt tentoongesteld, zelfs uit de 19e eeuw. Leuk is bijvoorbeeld de metrowagon, waarmee je in de jaren 60 in Parijs binnen enkele minuten op het volgende station stond… Instappen maar!