Heel natuurlijke activiteitenparken

Natuurlijke Pretparken - Biotopia ... - Pays de la Loire - Frankrijk

 Echologia2
Echologia1
Biotopia1
Biotopia2
Terra-Botanica1
Terra-Botanica2

Veel plezier hebben terwijl je leert en ontdekt! Dat is het doel van deze slimme pretparken in de Vendée, Mayenne en Anjou. Ze blijven constant bezig om nieuwe activiteiten en attracties te bedenken.

Echologia, Louverné (53) - Een uitzonderlijk natuurgebied vol avonturen

Hoe is het project Echologia tot stand gekomen? Twee jonge gepassioneerde natuurliefhebbers uit de Mayenne werden verliefd op de betoverende plek van de voormalige kalksteen- en marmergroeven in Louverné. Het park strekt zich uit op 70 hectare en is ideaal voor mooie wandelingen rond het water. Je gaat op ontdekking naar halfmetalen en ziet vreemde dieren, gemaakt van ijzer en gerecycleerde materialen. De meest avontuurlijke bezoeker kan meedoen aanLa Quête de Bartholomé, op zoek naar een verborgen schat. Tijdens de zomer vindt op zon- en feestdagen een scala aan entertainment plaats. Zo kan je bijvoorbeeld gaan vissen op zoetwaterkreeftjes, schieten met blaaspijpen of deelnemen aan wetenschappelijke proeven.

Echologia

Biotopia, Notre-Dame-de-Monts (85) - Hightechactiviteiten in het Pays de Monts

In het fantastische gebouw, dat uitkijkt op de omringende natuur, biedt Biotopia interactieve en  speelse activiteiten met grote ondersteuning van nieuwe technologieën. Een meeslepende film verwelkomt de bezoekers. Daarna ga je op pad om de evolutie van het gebied te ontdekken. Je kruipt in de huid van een insect en gaat terug in de tijd. Multimedia, geluiden, geuren, grote beeldschermen en simulatoren van wind en warmte zorgen voor een boeiende tocht… Een ander groot succes van Biotopia is verstoppertje spelen in het zand. Je onderzoekt een gereconstrueerd stuk strand en met een 3D-bril kan je door de heel bijzondere ogen van een libel kijken. Jong en oud genieten buiten van themawandelingen en een 3D-onderzoekparcours met een tablet in de hand. En dan heb je natuurlijk gelijk de aandacht te pakken van kinderen! Hiermee heb je toegang tot spelletjes, foto’s, films en de uitvergrote werkelijkheid. Een geweldige ervaring op 40 hectare duinen en bossen.

Biotopia

Terra Botanica, Angers (49) - Attractiepark te midden van groen

Verrassend is dit terrein van 40 hectare, geheel gewijd aan de plantenwereld! Je geniet van adembenemende attracties: maak een tocht tussen de bomen aan boord van een notendop, reis naar het krijttijdperk van de T-Rex in de 4D-film, klim naar 150 m hoogte in een luchtballon, ga op avontuur en kruip in de huid van een barnsteenzoeker… De voorstelling Le Trésor de la Pérouse, Schat van Perugia, vertelt het verhaal van twee jonge avonturiers. Ze gaan op zoek naar de wonderlijke schatten die de bekende markies van zijn reizen meebracht. Je verveelt je hier niet. Bekijk ook de ongelooflijke symfonische eik, de quizhutten, de wereld van de elfen en dwergen, de boeiende vlinderserre…  Je flaneert door de buitengewone tuinen met plantensoorten uit de hele wereld.

Terra Botanica